Onder de noemer Nightshift Presents trekt Neushoorn met regelmaat grote namen uit de dance-, house- en technoscene naar Leeuwarden toe. Voor aankomende vrijdag 26 mei staat de house- en technogigant Michel de Hey op de aankondigingsborden. Al diep in de jaren negentig draaide De Hey over de hele wereld: van Berlijn tot Ibiza en van Japan tot aan de VS. Maar welke platen zou Michel de Hey meenemen naar een enkeltje Rottumerplaat? We leggen hem dit dilemma voor.

10. Floating Points – Silhouettes I, II and III

“Belachelijk natuurlijk dat je maar tien platen mag meenemen, dus vandaar ook mijn voorliefde voor platen die wat langer duren. Die zijn vaak instrumentaal, terwijl ik juist zo graag vocals hoor in tracks. Anyway, Floating Points is echt een held. Hij maakt zulke coole next level shit...pfff.”

9. Gino Soccio – Remember

“Als puber was ik helemaal wild van dit album Face To Face, en in het bijzonder van de track Remember. Alles klopt; de beats, de bas, de stem. Dit is house voordat er house was.”

8. The Orb – Little Fluffy Clouds

“Eén van de eerste platen die ik hoorde, waarbij ik dacht: 'house kan ook zo anders zijn dan alleen de four-on-the-floor'. Sowieso zitten er ook veel herinneringen aan deze track. Het doet me denken aan een bepaalde tijd en gevoel. Zoals Gijp zou zeggen: 'lekker man'.”

7. Michael Kiwanuka – Worry Walks Beside Me

“Muziek gaat ook vaak om de herinnering. Toen ik echt even de lol in het leven kwijt was, werd ik hier altijd hoopvol van en dat zal ik nooit vergeten. Dit hele album is tof trouwens.”

6. Philip Glass – Opening

“Tja, als ik deze plaat meeneem, kan ik de rest meteen maar beter ook meenemen! Ik weet te weinig van klassieke muziek, modern of oud, maar dit vind ik in ieder geval een genot om naar te luisteren.”

5. dEUS – Nothing Really Ends

“Deze supertoffe poptrack zit zó goed in elkaar dat ik zou willen dat ik deze shit zelf kon maken!”

 

4. Jeff Alexander – Come Wander With Me

“Deze track is ooit ingezongen door een actrice bij een aflevering van de Twilight Zone. Voor zover ik weet is dit het enige wat ze ooit gezongen heeft, en je vraagt je af waarom?”

3. Manuel Göttsching – E2-E4

“Manuel Göttsching is vaak geroemd onder vele house- en technopioniers, en dat is terecht. Voor wie het nog niet kent; dit is een instrumentale trip die eindeloos doorgaat en van de eerste tot de laatste groef blijft boeien.”

2. Mari Kvien Brunvoll – Everywhere You Go - Villalobos Remix

“Het origineel is prachtig en haar stem is echt fantastisch, dus dat was al genoeg geweest. Maar Villalobos maakt er dan weer een 28 minuten lange trip van, die in al zijn minimale veranderingen briljant is en waar die vocals dan ook weer perfect bij passen.”

1. Radiohead – A Moon Shaped Pool

"Ik smokkel want dit is een heel album, maar om maar één track van Radiohead te kiezen lukt mij niet. Dit album heb ik zó vaak opgezet, maar blijft onweerstaanbaar en prachtig om naar te luisteren.” 

Informatie Michel de Hey - Neushoorn

Vanaf 23.00 uur kun je vrijdagavond dansen tot diep in de nacht op de producties van Michel de Hey in de Arena van Neushoorn. Kaarten zijn online via de site van Neushoorn te koop voor 10 euro (excl. servicekosten). Aan de deur betaal je 13 euro. Je krijgt toegang als je minimaal 18 lentes jong bent, dus neem je ID kaart mee.