Je kan inmiddels niet meer om Call It Off heen. De band speelde het afgelopen jaar op verschillende festivals, werden veel gedraaid op NPO 3FM en stonden ze 1 volle minuut op het podium van De Wereld Draait Door. De Eindhovenaren reizen op zaterdag 16 december naar Sneek samen met de vrienden van Holly Would Surrender uit Hamburg. De missie is het publiek van Poppodium Het Bolwerk alle hoeken van de zaal te laten zien.

Holly Would Surrender weet aan het begin van hun optreden meteen duidelijk te maken wat pop-punk is. Vanuit de rustige muziek bij binnenkomst gaat bij aanvang van het optreden gelijk het volume tot het maximale. Aan het begin is het vooral de gitaren die de boventoon voeren. Er wordt zo hard gespeeld dat er een snaar van leadzanger Bruno Aguilera breekt. De band besluit het dan iets rustiger aan te doen en dat is ook aan het publiek te merken. De zang komt zo wel beter over en tijdens Better Of Alone wordt er zelfs meegezongen vanuit de zaal. Holly Would Surrender weet uiteindelijk met hun goede samenspel het publiek mee te krijgen en speelt als dank Boom Boom Boom Boom een cover van The Vengaboys.

Zodra Call It Off het podium op komt slaat de sfeer om van chaos naar een wat meer georganiseerde chaos. De stem van leadzanger Maurice Bolier komt een stuk beter tot zijn recht, vergeleken mijn zijn Hamburgse collega. De nummers zijn ook behoorlijke meezingers en de Eindhovenaren maken daar goed gebruik van door het publiek stukken in te laten vullen. De band speelt overwegend op het randje van het podium en zet een enorm strakke show neer. Het is geen een moment saai en de grappen van Bolier en gitarist/vocalist Adrian DeLange komen aan bij het publiek. Gedurende het concert zorgt de band ervoor dat het publiek betrokken blijft, bijvoorbeeld door ook een stukje Backstreet Boys in hun optreden te verwerken. “Het schijnt dat het publiek dan in een goede sfeer blijft”, alsdus Bolier.

Het is te merken dat Call It Off veel ervaring heeft opgedaan op festivals afgelopen seizoen. Met name Death Or Glory en Scream Your Heart Out zijn publieksfavorieten. De performance zorgt er wel voor dat het publiek, dat helaas niet in grote getale is toegestroomd, alle hoeken van Het Bolwerk te zien krijgt. Bolier zorgt voor een verrassing als hij plotseling zijn gitaar verruild voor een akoestische variant en naast het podium, met het publiek in een halve cirkel om hem heen, met  het nummer Emily, de zaal stil krijgt met zijn spel.

'Het publiek krijgt alle hoeken van Het Bolwerk te zien'

De periode van stilte duurt niet lang, want het pop-punkfeestje eindigt uiteindelijk alsnog gewoon in een moshpit. Call It Off mag na deze avond tevreden zijn met de resultaten: ze hebben niet een volle, maar wel een uitbundige zaal plat gespeeld.

GEZIEN

Call It Off + Holly Would Surrender
Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Zaterdag 16 december 2017