Na jarenlang schrijven, schaven en polijsten komt het moment van de waarheid voor Mundo Park steeds dichterbij: de lancering van het debuutalbum. Deze energieke uplifting langspeler heet Promise of the Night en is vanaf 21 april 2017 te beluisteren op Spotify, Soundcloud en - jawel - CD. Op dezelfde dag presenteert het vijftal uit Friesland hun debuutplaat met een daverende show in de Arena-zaal van Neushoorn.

Wat kunnen we precies verwachten van zo'n albumpresentatie? Daarvoor moeten we in eerste instantie zijn bij de support-act van vanavond. Winnaars van de 30e editie van de Kleine Prijs van Friesland Pendants trappen de avond op formidabele wijze af. Zonder al te veel de show te stelen schikt het viertal in hun rol als opener. In het begin lijken de drumritmes en de gitaren elkaar nog te zoeken en voelt het geheel ietwat rommelig aan. Naarmate het halfuur vordert begint de flow erin te komen. Met name gitarist Tjerk Jansma leeft zich volledig uit op gitaar en synthesizer. Bovendien lijkt de nieuwe bassiste Inge de Vries haar plek in de band al prima te hebben gevonden. De 'Promise of the Night' is bij dezen een feit. Maar of belofte ook schuld maakt, dat zullen we snel merken.

Voor hen die Mundo Park in de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd weet dat energie en plezier altijd van het podium afspatten. Anderzijds lijkt het vijftal in de afgelopen zes jaar voortdurend zoekende zijn geweest naar de volgende stap. In dit geval komen we uit bij Promise of the Night: 12 energieke, behapbare powerpop-tracks die je stuk voor stuk omver blazen. Of het album een geschikte basis vormt voor een varierende liveset? De openingstrack Let's Unite geeft muzikaal gezien in ieder geval al een helder beeld van de sound van het album en vanuit het publiek volgt dan ook al snel een overtuigende ovatie. 

Die volgende stap zien we niet alleen terug in het nieuwe album an sich. Een maand eerder speelde Mundo Park namelijk nog een semi-akoestische set in Kleintheater De vier Pelikanen in Leeuwarden. Tijdens het optreden vormen komt bijvoorbeeld Chasing The Sun dan ook prima tot zijn recht en zorgt qua intensiteit voor het nodige contrast met het ruigere werk. Van de rustigere tracks komt Pace Of Silence het beste tot zijn recht. De serene gitaarriffs van Jordi Wu laveren waarschijnlijk nog steeds rond in de Neushoorn. 

Als we de hoogtepuntjes eruit mogen pakken komen we muzikaal gezien al snel bij Promise of the Night (het nummer) uit. Een bijna EDM-achtige synthesizermelodie lost de 'belofte' prima in en zwerft na het optreden nog lang rond in je hoofd. En met het oprechte All I Want speelt zich een vurig liefdesverhaal af. Wie dit nummer uit volle borst voor zijn geliefde mag zingen, kan zich met gerust hart een gelukkig mens noemen. De volgende stap is hiermee definitief gezet. Het album vormt een rijke basis voor een varierende liveset. En variatie is nou juist datgene wat Mundo Park kan gebruiken, Daarmee beschikken de vijf heren uit Friesland vanavond over een verhaal dat ze waarschijnlijk nog op vele podia zullen vertellen.

Gezien

Mundo Park
Neushoorn, Leeuwarden
Vrijdag 21 april 2017