Stichting Friesland Pop organiseert voor de derde maal in Leeuwarden Friesland Pop Live. De titel van het evenement laat niet veel te raden over. Fries talent is een avond lang verspreid over verschillende locaties in de stad te vinden. Heb je na een dagje shoppen bij je favoriete platenzaak tijdens Record Store Day zin in een muzikale kroegentocht, dan is er genoeg te halen in de Friese hoofdstad.

Friesland Pop Live is een initiatief van Friesland Pop. Een organisatie die zich helemaal richt op het verbeteren van het Friese popklimaat. Met een dergelijke kroegentocht door Leeuwarden krijgen veertien acts een podium. De locaties zijn de vertrouwde podia van Alternative Rockcafé Mukkes, Neushoorn Café, Café de Spoek en Café Scooters. Plekken waar we doorgaans vaak bandjes kunnen zien spelen. Daarnaast faciliteren ook T-shirt winkel The Saint, platenzaak Licks, Douwe Egberts Café en Club Vinny&Jo's een aantal optredens.

Met veel verschillende en vooral nieuwe acts op het programma biedt de kroegentocht veel variatie en voor elk wat wils. Kruip je het liefst dicht tegen elkaar aan dan is singer-songwriter Chris Egbers de man waar je heen moet met je liefje. Met het project van de heren Yorn Overwijk (Icky Pack), Lennard Fopma (DIFF) en Wytse Dijkstra (Exitlight Empire) ben je getuige van een spiksplinternieuwe rockabilly sensatie. Heb je aan het einde van de rit de behoefte lekker te gaan dansen en chillen in Neushoorn Café dan is daar tot een uurtje of twee prima vertier met een lekker afterparty verzorgt door dj's Pimbo, Klapf en Planting.

Locaties

Neushoorn Café
Café Scooters
Douwe Egberts Café
Club Vinny&Jo's
The Saint
Licks
Café de Spoek
Alternative Rockcafé Mukkes

Exitlight Empire * Poets and Addicts * All over Again * Leonard Ford * The Sunny Road Show * Chris Egbers * Lowland Kid * SWEETGODANIMALS * Devault * Old Skool * The Escalates * Sackback * Once * Emote * Afterparty met: Pimbo/Klapf/Planting