3VOOR12/Friesland tipt... Harmony of Dance 2016 3VOOR12/Friesland tipt... Harmony of Dance 2016

Variërende line-up tijdens dancefestival in Stadsschouwburg de Harmonie

, Dolf de Vlugt

3VOOR12/Friesland tipt... Harmony of Dance 2016

Variërende line-up tijdens dancefestival in Stadsschouwburg de Harmonie

Dolf de Vlugt ,

Het jaarlijkse dancefestival House In Harmony gaat vanaf dit jaar verder als Harmony of Dance. Van buitenaf lijkt dit weliswaar op een kleine verandering, maar achter de schermen is de organisatie flink op de schop gegaan. De conceptbedenkers van Friesland Pop staan dit jaar buitenspel en Stadsschouwburg de Harmonie neemt de gehele organisatie nu zelf op zich. Hoe dan ook tref je in het stadstheater weer een volledig kleurpalet aan dancestromingen. Het resultaat: een variërende line-up met een paar interessante namen. 3VOOR12/Friesland zet alvast drie opties voor je op een rij.

Jonna Fraser
Samen met rapformaties Broederliefde en SFB zet Jonna Fraser hèt hophopgeluid van 2016 neer. Met de zomerse beats en catchy, luchtige teksten stijgt het kwik tijdens de grauwe novemberdagen al snel richting de 40 graden. Na 2 ep’s verschijnt in het voorjaar van 2016 zijn debuutalbum Goed Teken. Daarop staat zijn welbekende hit Do Or Die waarmee hij samen met rapformatie Broederliefde de Top 40 voor het eerst betreedt. Kortom, met twee ep’s en een album op zak zou je zeggen dat er genoeg materiaal is om een volledige set neer te zetten, toch? Opmerkelijk genoeg treedt hij echter maar een schamele 20 minuten op. Dus wees er vroeg bij zodat je niets mist.

Juan Sanchez
Tijdens aankomende oud en nieuw staat deze geboren Amsterdammer op Awakenings New Years Eve Special de Gashouder warm te draaien voor onder andere Adam Beyer, Secret Cinema en Paul Ritch. Maar de show stelen als afsluiter mag Juan Sanchez vanavond doen in de Harmonie. En we leggen de lat lekker hoog. Want naast zijn urenlange, internationale ervaring achter de draaitafels heeft Juan Sanchez dit jaar ook nog eens een juweel van een technoplaat in elkaar getoverd. Het op Drumcode uitgebracht Din heeft dit jaar menig dansvloer in vuur en vlam gezet. Een techy beat, gecombineerd met een dwingende, dramatische melodielijn. Dat belooft nog wat voor de late uurtjes.

Lucien Foort
Deze geboren Dordrechtenaar draait dit jaar inmiddels voor de derde keer in Leeuwarden. Na headliner te zijn op SoWieSo en opener op de Dancetour, treffen we Lucien Foort rond 00.00u aan in de Monbreaux-area. Voor wie hem vanavond voor het eerst wil zien, verwacht een lekkere variërende stijl die schommelt tussen zwevende deephouse, ruwe tech en af en toe een lekkere houseklassieker. “Hoe diep we gaan? Dat hangt van de collectieve sfeer af”, aldus Lucien Foort tijdens een eerder interview met 3VOOR12/Friesland.

---

Harmony of Dance 2016 vindt vanavond tussen 21.00 en 04.00 uur plaats in Stadsschouwburg de Harmonie. Tickets (€ 28,50) zijn nog verkrijgbaar via de website en aan de balie. Benieuwd naar de rest van de line-up? Kijk hieronder naar de timetable. Of check de Facebookpagina van Harmony of Dance 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland