Ochtendconcert van Constance Isabelle fijn alternatief van de irritante wekker Ochtendconcert van Constance Isabelle fijn alternatief van de irritante wekker

Bewust ontwaken in de Doarpstún van Snakkerburen

, Tekst: Marije Heida | Foto's: Jeanine Leguit

Ochtendconcert van Constance Isabelle fijn alternatief van de irritante wekker

Bewust ontwaken in de Doarpstún van Snakkerburen

Tekst: Marije Heida | Foto's: Jeanine Leguit ,

Aan het einde van het schooljaar zijn studenten van de Academie voor Popcultuur druk in de weer met afstudeerprojecten. Eén van die projecten is een ochtendconcert van Constance Isabelle in de Doarpstún van Snakkerburen. Ondersteund door fluitende vogeltjes en het ruizen van de bladeren in de bomen laat ze het publiek kennis maken met de kracht en pracht van de ochtend.

Vroeg wakker worden is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad. Oké, met een slok koffie en een bruine boterham met kaas komen de meesten wel redelijk op gang, maar toch... Elke ochtend die rotwekker kan behoorlijk confronterend zijn. Dit standaard ochtendritueel en de frustratie van een wekker die drie uur te vroeg afgaat is niet van toepassing op aspirant-componiste Constance Isabelle. Voor haar betekent de ochtend een helder hoofd en staat ze zonder problemen vroeg op. De ochtend kan haar niet lang genoeg duren.

Bij het vormgeven van haar afstudeeropdracht is daarom de keuze om een ochtendconcert te geven voor haar geen afwijkend hersenspinsel. Ze wil haar publiek mee laten genieten van de schoonheid van dit dagdeel en de kans te geven in een natuurlijke omgeving te ontwaken.

Om kwart over zes in de ochtend verzamelen zich muzikanten en toeschouwers in de Doarpstún. Misschien wel het meest toepasselijke plekje in Leeuwarden om een dergelijk concert te geven. De vogels zijn al druk in de weer en wellicht wat van hun appropeau door het onverwachte bezoek in hun leefomgeving. Gelukkig laten de vogeltjes zich niet snel van de wijs brengen en ondersteunen ze de composities van Constance precies zoals ze gehoopt had. Daarbij is gelukkig windstil waardoor de klanken van het klassieke ensemble prachtig in de tuin blijven zweven. Het lijkt alsof de natuur rekening houdt met de muziek, want naast dat de wind is gaan liggen, laten de donkere wolken die tijdens het concert in de verte hangen, hun regen pas los als het concert voorbij is en de magen gevuld zijn met een lekker ontbijtje.

Met een half jaar voorbereiding die vooraf gaat aan deze bijzondere ochtend weet Constance haar concept qua omgeving en muziek goed over te brengen op de aanwezigen. Het bijzondere aan de muziekstukken van Constance is dat het golft op een klassieke basis van jazz naar pop en alles wat daartussen zit. Het ensemble lijkt met grote bedachtzaamheid te zijn samengesteld. Elk instument heeft een even groot aandeel in het geheel waardoor het hele verhaal van Constance Isabelle prachtig verteld wordt.

---
Gezien: Ochtendconcert Constance Isabelle
Waar: Doarpstún Snakkerburen, Leeuwarden
Wanneer: Dinsdagochtend 14 juni 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland