Lucas Hamming bespeelt publiek Lucas Hamming bespeelt publiek

Rustige avond in Neushoorn komt toch tot een feestje

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's Keri Stoelinga

Lucas Hamming bespeelt publiek

Rustige avond in Neushoorn komt toch tot een feestje

Tekst: Sannette de Groes | Foto's Keri Stoelinga ,


Waar is Lucas Hamming tegenwoordig niet? Van beginnende bandjes tot de beste singer-songwriter en nu de huisband van DWDD. Hamming maakte furore in De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar hij uiteindelijk als tweede eindigt. Nu reist hij met zijn band door het hele land met zijn 'HAM Tour'. Vanavond is Leeuwarden aan de beurt waar de uit Bolsward afkomstige band Nicsz de zaal mag opwarmen.

Het is nog erg rustig wanneer Neushoorn de deuren opent op deze koude zaterdagavond. Her en der staan wat mensen verspreidt in het gebouw, maar de beide zalen staan nog niet op barsten. Lucas Hamming speelt in de kleine zaal en in de grote zaal is vanavond ouderwetse rock-'n-roll te horen. Eerst lijkt het alsof er meer publiek in de rookzaal staat dan in de zalen, maar al vrij snel stromen ladingen mensen naar binnen. Vooral in de kleine zaal is het dan ook snel gezellig druk. Nicsz staat lekker te spelen, deze jonge Friese mannen blijken over een goede portie talent te beschikken. Met hun strakke rocknummers hebben ze dan ook snel het publiek voor zich gewonnen. Mensen glimlachen en belonen de band met uitbundig applaus.


Het tempo zit er mooi in en na een korte ombouw is het podium klaar voor Lucas Hamming, en de zaal ook. Het publiek is veelzijdig, met vooraan de harde kern, fans van het eerste uur, voornamelijk gillende meisjes. Lucas Hamming komt dramatisch op. Donker, met een mooie lichtshow en uiteindelijk een bombastisch einde. Hiermee is direct de toon gezet, het gaat vanavond strak en lekker luid worden. De beste beleving hebben de mensen in het midden van de zaal, het geluid komt hier mooi tot zijn recht. Aan de zijkanten van de zaal is dat helaas niet zo en overheersen de instrumenten die eigenlijk niet op de voorgrond horen te staan. Lucas Hamming bewijst vanavond wel wederom dat hij een begenadigd gitarist is, daarnaast is zijn stem vanavond mooi helder. Lucas pakt het publiek compleet in met zijn bekende nummers en krijgt ook waardering hiervoor.  


Hamming is een makkelijke prater, tussen de nummers door heeft hij gesprekken met het publiek en komt hij met allerlei anekdotes op de proppen. Zo vertelt hij dat hij van zijn moeder meer interactie met het publiek moet hebben. Zijn vraag aan de menigte is dan ook om zo hard mogelijk te schreeuwen zodat zij het buiten in de auto kan horen. Hamming luistert naar zijn moeder en betrekt het publiek veel met het invullen van zijn nummers. Op een gegeven moment gaat Hamming even naast zijn microfoon zingen en ook dan weet hij de mensen te bereiken. Na verteld te hebben dat hij niets heeft met gemaakte toegiften speelt hij nog een aantal nummers waaronder een cover van David Bowie Rebel Rebel. Dit blijkt de perfecte afsluiter te zijn en laat de toeschouwers naar meer smachten.

- - -
Gezien: Lucas Hamming + Nicsz
Waar: Neushoorn, Leeuwarden
Wanneer: Zaterdag 27 februari 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland