In Beeld: 3VOOR12/Friesland presenteert... In Beeld: 3VOOR12/Friesland presenteert...

Erling en Bird on the Wire gemoedelijk samen op het podium in Asteriks

, Foto's: Jorah Terwisscha van Scheltinga

In Beeld: 3VOOR12/Friesland presenteert...

Erling en Bird on the Wire gemoedelijk samen op het podium in Asteriks

Foto's: Jorah Terwisscha van Scheltinga ,

De eerste 3VOOR12/Friesland Presenteert... gaat niet zonder slag of stoot. De aankondiging laat zien dat het Belgische Soldier's Heart verwacht wordt te verschijnen in de oude gevangenis. Helaas slaat het griepvirus ook in België zijn slag en laat de bandleden van Soldier's Heart noodgedwongen afzeggen. Helaas is het zoals het is, en staan er gelukkig nog twee mooie sfeermakers op de poster, namelijk het Groningse Erling en uit Amsterdam Bird on the Wire.

En laat 3VOOR12/Friesland nou net deze twee bands ter ere van deze optredens aan het woord hebben gelaten. Deze interviews kun je nalezen op de site van 3VOOR12/Friesland. Het mooie aan deze interviews is dat je de gedachtegangen en muzikale keuzes van bands ontdekt. In het geval van zowel Erling als Bird on the Wire, is dergelijke achtergrondinformatie misschien wel een vereiste om mee te kunnen gaan in de sfeer. Erling is een duo dat drijft op behoudendheid en ogenschijnlijke eenvoud. Dat het niet eenvoudig is om samen als duo je gedachtenspinsels en muzikale vormgeving live op het podium tot uiting te brengen vertelt zanger Ard Boer in het interview: “Ik ligt ‘s nachts nog wel eens wakker van de kabels en loops die allemaal goed moeten zitten. We spelen niet met backing track vanwege onze zero-laptop policy.” Bird on the Wire pakt het geheel wat omvangrijker aan in vergelijking tot Erling, waarbij laatstgenoemde een mooie opmaat is voor het werk van de Amsterdammers. Hun muziek karakteriseert zich in uitgesponnen, zeer doordachte muziekstukken. Het golft, beweegt en mondt merendeels uit in pakkende melodieën ondersteund door prachtige vocalen van gitariste Rosa Ronsdorf en toetseniste Aino Vehmasto.

Deze 3VOOR12/Friesland Presenteert... gaat de boeken in als één met een fijne sfeer, maar helaas zonder het Belgische Soldier's Heart. We hopen snel op een inhaalsessie met deze door ziekte gevelde band.

---
Gezien: Bird on the Wire + Erling
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 26 februari 2016
Opkomst: Goed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland