#FPA16: Alle genomineerden van de Friese Popawards op een rijtje

Traditionele award show van Friesland Pop voor het eerst onderdeel van het vernieuwde Freeze Festival

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Traditiegetrouw sluit Stichting Friesland Pop het Friese popjaar af met de uitreiking van de Friese Popawards. Dit jaar zal de prijsuitreiking voor het eerst samenvallen met het Freeze Festival. De beste Friese muzikanten en initiatieven maken kans op de Friese Popprijs, of op een van die andere awards, zoals de Talent Award voor beste ‘nieuwkomer’ in de Friese popscene, de Video Award voor beste Friese videoclip, de Bernleff Priis, voor beste Friestalige initiatief of act en natuurlijk de felbegeerde publieksprijs.

De uitreiking
Op vrijdag 9 december maakt Stichting Friesland Pop de winnaars van de awards bekend tijdens de Friese Popawards. De prijs is een beloning van een bijzondere verdienste voor de Friese popcultuur. De uitreiking gaat gepaard met een awardshow, met een gevarieerd muziekprogramma, om de stand van het Friese popklimaat te illustreren. De uitreiking van de awards zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden, als onderdeel van het vernieuwde Freeze weekend, in Neushoorn. De rode loper wordt deze avond uitgerold voor geïnteresseerden, liefhebbers en makers van de Friese popscene.

Naast het uitreiken van de awards en het ontkurken van de champagne flessen zullen er bijzondere optredens plaatsvinden van Baldrs Draumar, Tolls, O Kutjes en Mundo Park en zal op spetternde wijze afgesloten worden door Mr Wallace. Kaartjes voor de Friese Popawards kosten € 7,50 in de voorverkoop. Een weekend passe partou (FPA + Freeze) kost € 30,- . De deuren gaan om 21:00 uur open.