Marco Guido wint vierde editie van de Music Battle 058

Singer-songwriter binnenkort te bewonderen tijdens de 3VOOR12/Friesland nieuwjaarsborrel

Redactie 3VOOR12/Friesland | Foto's Denise Janssens ,

Singer-songwriter Marco Guido heeft de vierde editie van de Music Battle 058 gewonnen. De student treedt hiermee in de voetsporen van eerdere winnaars als Sixth Finger en Lyonite en de meest recente (2013) en bekendste, Stuart Mavis. De finale van deze bandcompetitie vond plaats in Podium Asteriks en is bestemd voor studenten van de drie hogescholen in Leeuwarden, NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Van Hall Larenstein.

In de finale die plaatsvindt in een goed gevuld en gezellig Podium Asteriks nemen vijf acts het tegen elkaar op. Het deelnemersveld is zeer gevarieerd. Van singer-songwriters tot metal en punkbands. Allen doen ze hun uiterste best om een goede indruk achter te laten. Het is uiteindelijk Marco Guido die het meest in de smaak valt bij de jury. De drie-koppige jury (bestaande uit Peter Reen van boekingsbureau Wolf.Atlas, zangeres Renske de Boer van Mr. Wallace en Koen Haringa van Podium Asteriks) ziet, naar eigen zeggen, bij de singer-songwriter de meeste potentie en daarom gaat hij er uiteindelijk met de hoofdprijs én het enorme prijzenpakket vandoor.


Saillant detail: in 2013 deed Marco Guido, die studeert aan de Stenden Hogeschool, ook al eens mee met de Music Battle 058, toen strandde hij in de voorrondes. Dit jaar heeft de geboren Duitser meer succes en slaagt hij er dus in om de finale te bereiken. Hierin laat hij een andere singer-songwriter Troubadour Bruno en de winnaar van de tweede voorronde Texas Beef Council achter zich. Evenals Oceans Turn Red en Scarmory, die middels een wildcard aan deze finale deel mochten nemen.

Marco Guido zien we dus in het voorjaar van 2017 weer terug tijdens de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslan. Maar wie niet kan wachten, kan de Duitse muzikant op vrijdag 6 januari al zien spelen tijdens de 3VOOR12/Friesland nieuwjaarsborrel in Muziekcafé Scooter'S, in Leeuwarden.