#OEROL16: Cultureel festival Oerol maakt programma bekend #OEROL16: Cultureel festival Oerol maakt programma bekend

Nieuwe muziekprogrammeurs varen beproefde Oerol koers, maar met eigen karakter en verrassende namen

, Redactie 3VOOR12/Friesland

#OEROL16: Cultureel festival Oerol maakt programma bekend

Nieuwe muziekprogrammeurs varen beproefde Oerol koers, maar met eigen karakter en verrassende namen

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Cultureel festival Oerol op Terschelling heeft zojuist haar complete programma online gezet en ook dit jaar ziet dat er weer prima uit. Natuurlijk gaat voor ons alle aandacht uit naar het muzikale programma en ook hier is niks mis mee. De nieuwe muziekprogrammeurs van Oerol, Simplon en Podium Asteriks programmeur Peter Dijkstra, de vooruitgeschoven man namens boekingskantoor Wolf.Atlas en Sjoerd Nijland (POP Groningen, Popronde Groningen) komen met enkele spannende, maar ook vertrouwde Oerol namen.

Eerder dit jaar vertrouwde Dijkstra het Dagblad van het Noorden het volgende toe: “De muziek op Oerol heeft een algemeen, feestelijk karakter. Zo zal het deze editie ook zijn, maar in 2017 en 2018 wil ik meer variëren.” Met acts als African Salsa Orchestra, Cairo Liberation Front, Gallowstreet, Jungle by Night en Zitakula is het feestelijke karakter van Oerol 2016 wel gewaarborgd. Andere namen die dit jaar naar Terschelling komen zijn die van de Amerikaanse singer-songwriter Beans & Fatback, CW Stoneking, psychedelische bluesrockband DeWolff, De Kift & Rats On Rafts en Fresku.

Muzikale curatoren
Evenals vorig jaar heeft Oerol ook nu weer enkele (programmeurs van) collega festivals uitgenodigd om mee invulling te geven aan het programma. Dit jaar zijn dat het multiculturele Amsterdamse Kwaku Summer Festival, surf-, skate- en muziekfestival MadNes van Ameland, Motel Mozaïque, ‘kwaliteitsfestival met een neusje voor nieuwe trends en kersvers talent’, gehuisvest in Rotterdam. Ook het Friese zomerfestival Welcome to The Village en haar winterse evenknie Explore the North levert een bijdrage.

Muziek theater
Daarnaast biedt het theaterprogramma nog enkele muzikale verrassingen. Zo verzorgt de Gelderse band Shaking Godspeed de live muziek bij het stuk Rumspringa van theatergezelschap Orkater. Geert Hautekiet en de dwarse tukker André Manuel spelen onder de vlag van het Belgische gezelschap Compagnie KAiET!, XIX. Nynke Laverman speelt de nieuwe voorstelling Wachter, samen met Sytze Pruiksma (piano/slagwerk/elektronica) en celliste Geneviève Verhage. Jan-Bas Bollen en NOISIA’s Thijs de Vlieger maken live muziek bij het stuk Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag.

De 35ste Oerol 2016 vindt dit jaar plaats op 10-19 juni 2016 op de Terschelling. Alle informatie over #OEROL16 is te vinden op de website oerol.nl. Een entreebandje, dat toegang verschaft tot het festivalhart Westerkeyn en de Betonning kost €20. De voorverkoop van de entreebandjes is inmiddels van start gegaan. De reguliere voorverkoop voor start woensdag 25 mei 2016 om 12.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland