#KPVF16: Maak kennis met O, Kutjes

“We hopen dat het publiek door onze dunne, witte blousjes en rokjes heen kan kijken.”

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Na maanden van voorrondes en halve finales, is het op 4 juni zover: de finale van de Kleine Prijs van Fryslân! Zes finalisten zullen strijden om de winst in Neushoorn. Wie zal eerdere winnaars als Daily Bread, Sväva, The Homesick en Abdomen opvolgen? Om je vooraf alvast een kans te geven kennis te maken met de bands en artiesten, hebben we ze een vragenlijst voorgeschoteld. De finalist die we dit keer aan je voorstellen is O, Kutjes.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn O, Kutjes. ¥oni Loveless en Nãni Dustpuss. ¥oni heeft graag Air Max aan en Nãni kotst graag in de Scooters. Welkom bij de show.”

Wat voor muziek maken jullie?
“Elektropop met vieze geluiden.”

Hoe lang zijn jullie bezig?
“Zes maanden.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Op de Academie voor Popcultuur. Nãni stond stoelen kapot te slaan en ¥oni vond dit interessant genoeg om eens te klessebessen over een samenwerking. O, Kutjes was porn... ehh... born.”

Waar komen jullie vandaan?
“Uit je wildste fantasie.”

Door wie of wat worden jullie als duo geïnspireerd en waarom?
“Die Antwoord en De Likt om het rauwe en de beats. Spinvis, Lucky Fonz III en Roosbeef om de teksten en Rick Astley en Rocco Hueting voor de moves.”

Wat is het leukst aan muziek maken of aan een duo zijn?
“Op de bar mogen dansen.”


Wat hopen jullie in de komende jaren te doen en te bereiken?
“We willen in 2017 of 2018 toeren in Zuid-Afrika. Ook hopen we op samenwerkingen met verscheidene artiesten zoals De Likt, Beyoncé, Miley Cyrus en Die Antwoord.”

Als jullie even mochten dromen, wat zou dan het meest ultieme zijn om te mogen doen als duo?
“Op de foto met een echte dolfijn of mainstage Pinkpop.”

Waar gaat jullie muziek over?
“Veelal over struggles. Mannen dus. En ook over de dood en dan vooral het verlangen daarnaar. Dit zijn nu eenmaal de onderwerpen waar wij ons graag mee bezig houden en we vinden ook dat er niet genoeg over wordt gesproken.”

Zijn er leuke dingen die de komende maanden op de planning staan voor jullie?
“In de zomer spelen we op een aantal leuke festivals, daar hebben we heel veel zin in, en over een tijdje komt er ook een videoclip aan. Verder willen we ook nog naar de kinderboerderij, maar we moeten maar even zien of we daar tijd voor vrij kunnen maken.”

Wat betekent deelname aan de Kleine Prijs voor jullie en wat hopen jullie er vooral uit te halen?
“Spotlights, naamsbekendheid en we willen serieus worden genomen als band. We hopen dat het publiek door onze dunne, witte blousjes en rokjes heen kan kijken en inzien dat O, Kutjes serieuze problemen aankaart en vooral gehoord moet worden!”

Wat is het eerste dat jullie doen, mochten jullie de finale winnen?
“Een biertje drinken.”

De finale van de Kleine Prijs van Fryslân vindt op 4 juni plaats in Neushoorn. Tickets koop je HIER.