#DOA16: Tips van de programmeur #DOA16: Tips van de programmeur

Bij welke bands van Dokk'em Open Air duiken we de moshpit in?

, Redactie

#DOA16: Tips van de programmeur

Bij welke bands van Dokk'em Open Air duiken we de moshpit in?

Redactie ,

Voor de elfde maal staat het Elfstedenstadje Dokkum komend weekend in het teken van keiharde metal. Programmeur Jort Visser heeft voor de liefhebbers een arsenaal aan metalbands uit binnen- en (vooral) buitenland opgetrommeld. Heb je nog niet bedacht wanneer je bier gaat drinken bij de Party Stage of bij welke band je de moshpit induikt bij de Large Rockhand Stage? Jort geeft een aantal tips welke bands je zeker moet gaan bekijken.

Insanity Alert - zaterdag 25 juni - Large Rockhand Stage
"Ik kan meteen met de grote namen beginnen, maar een band die je echt even moet checken is Insanity Alert uit Innsbruck (AUT). Herinner je Iron Reagan vorig jaar nog? Mooi, want dan vind je dit ook tof. Thrash metal met een flinke scheut punk en hardcore. Hoe ik op het idee ben gekomen deze band te boeken? Frank van Dijk en Berend Wouda uit Dokkum zijn de leveranciers van Killing Saint (de mix van Bonifatius Bitter, een lokaal drankje, zeker even proberen) en echte ambassadeurs van het festival. Frank is bevriend met zanger Kevin Stout en heeft ze meerdere malen getipt. Ik dacht altijd: 'Leuk, maar sinds wanneer heb jij hier verstand van?' Dit jaar ben ik ze maar eens gaan checken en werd aangenaam verrast."

DORO - zaterdag 25 juni - Large Rockhand Stage
"DORO is al een lang gekoesterde headliner voor Dokk'em Open Air. Er zijn relatief weinig vrouwen actief in de scene, vooral op het podium, en deze dame gaat al meer dan 30 jaar mee. Ze is de enige echte Queen of Metal. Ik probeer DORO al sinds 2008 naar Dokkum te krijgen, maar aanvankelijk was ze veel te duur. Elk jaar vroeg de boeker een belachelijk hoge fee. Waarom? Dat krijgt ze op de grote festivals in Duitsland ook. Maar wij zijn geen megafestival en organiseren het ook niet in Duitsland. De markt zit hier totaal anders in elkaar. Gelukkig is dit jaar het kwartje gevallen.
Waarom even checken? Ik heb haar in het verleden vaker zien spelen, maar sinds de komst van Bas Maas (ex-After Forever) en Luca Princiotta (ex-Blaze Bayley) schopt de band live ontzettend kont. De band komt met nightliner en een vrachtauto met gear, vet!"

Soilwork - vrijdag 24 juni - Large Rockhand Stage
"Ook Soilwork moet je zeker niet missen. Deze band uit Helsingborg (SWE) heeft met negen studioalbums een respectabele staat van dienst. Soilwork mixt deathmetal met catchy refreinen, geweldige gitaarsolo’s en een enorm gevoel voor hooks."

DragonForce - zaterdag 25 juni - Large Rockhand Stage
"Misschien is DragonForce stiekem wel de grootste act op DOA. De band deed vele wereldtournees, speelde op alle grote festivals en heeft bijna twee miljoen likes op Facebook. Dat geeft aan dat ze ook een nieuwe generatie metalheads aanspreken. Verwacht supersnel gitaargeweld, deze machine neemt nooit gas terug, met high pitched vocals. Deze bands stond ook al een tijd op het wensenlijstje en moest gewoon een keer op Dokk'em staan."

"Vergeet vooral niet even rond te kijken. Veel lol en vertier vind je op de Party Stage, met dj's Post Mortem en Beard. Eet een lekker hotdog bij de Foodbrothers, bestel een maaltijd in onze foodtent, of drink een lekker biertje, frisje of wijntje. En let eens op onze vrijwilligers, het zijn er meer dan 100.  Ze bezorgen jou met veel plezier een onvergetelijk weekend!"

Dokk'em Open Air vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni, naast industrieterrein Betterwird langs de Holwerderweg in Dokkum. Kaarten kunnen besteld worden via de website van het metalfestival. Een weekendticket voor het festival kost €55,-. Een weekendkaart mét camping kost €60,-. Dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten respectievelijk €35,- en €40,-.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland