#WTTV15: Belgische band YAWNS trapt de zaterdag af

"Ik hoop en dat we een goed humeur hebben, want we moeten blijkbaar heeeeel vroeg op"

Theo van der Veer ,

De Belgische band YAWNS speelt komend weekend opnieuw in Leeuwarden. Ruim een jaar terug stond de band al eens in Podium Asteriks. De band uit Gent is begonnen als een soloproject van Jeroen Ernest Geboers, maar live spelen ze inmiddels met z’n vieren en naast Geboers uit Robbe Vekeman (Drums), Willem Meeus (Bass), Thijs Boyen (Gitaar & Synth). Zaterdag trappen zij af op Ravenswoud. Wij spraken met Jeroen Ernest Geboers over YAWNS en WTTV15.

YAWNS is begonnen in 2013, Geboers: “Ik zat gewoon altijd nummers op te nemen op mijn slaapkamer. En toen moest ik ze plots live gaan spelen in september 2013 en is alles wat begonnen denk ik.” Momenteel is het rustiger rondom de band. De band behaalde vorig jaar de finale van Humo’s Rock Rally, dat leverde volgens Geboers 'een pak speelkansen op': “We hebben daarom een bewogen jaar achter de rug, en zijn we momenteel minder actief." Volgens de frontman is het dan ook hoog tijd voor nieuw materiaal. "Maar we hebben het ook redelijk druk met onze studies omdat we allemaal in ons laatste jaar zitten."

Het is niet onopgemerkt gebleven dat er dit jaar veel Vlaamse acts op Welcome to The Village staan, waaronder nog twee Rock Rally finalisten. Wat zegt dit over het Belgische popklimaat op dit moment? Geboers enigszins wijvelend: "Dat er wel een zekere kwaliteit in België zit? Ik ben zelf vrij kritisch op het vlak van muziek en ga niet snel iets heel goed vinden. Maar toch ben ik echt wel fan van een paar Belgische acts."

Hoe de verdere toekomst er voor YAWNS uit zal zien is voor Geboers ook nog een beetje ongewis. "Goh, geen idee. We zullen wel zien wat komt zeker? Het zal waarschijnlijk wel iets anders gaan klinken dan nu denk ik."

YAWNS speelt zaterdagmiddag van 13:45 tot 14:30 uur op Ravenswoud.