#WTTV15: Tijuana Panthers In Beeld

Aanstekelijke ‘bijna hits’ en instant klassiekers

Tekst: Theo van der Veer | Foto's: Femme von Steel ,

Tijuana Panters; het zou de naam van een honkbal team uit Tijuana kunnen zijn, maar niets is minder waar. Het gaat hier om een drietal dertigplussers met gevoel voor 'show' en vol zelfvertrouwen. Er bestaan wel honderden garagerock bandjes als Tijuana Panters, wat dat betreft hadden The Allah-las of The Fresh & Onlys vanmiddag net zo goed op het podium van Ravenswoud kunnen staan, weinigen hadden het verschil gehoord.

Tijuana Panthers, Welcome to The Village, Ravenswoud, zondag 19 juli 2015
Ravenswoud is vanmiddag een donkere underground club - ergens in een willekeurige stad - gevuld met hippe all-stars en vale skinny jeans dragende jongeren (en ouderen). Zichtbaar op hun gemak schudden de heren de ene na de andere - surf, punk, garagerock - ‘bijna hit’ en instant klassiekers uit de mouw. Hoewel de aanstekelijke nummers goed in het gehoor liggen, gaat achter vrolijk deuntje veel liefdesleed schuil. Eén voor één delen ze in het leed, dan weer neemt de bassist Dan de vocalen voor zijn rekenen, gevolgd door de drummer Chad en de gitarist.

Bij bandjes als Tijuana Panters gebeurt op het podium eigenlijk niet zoveel, maar het optreden is allerminst saai te noemen. De pakkende en melodieuze liedjes houden het publiek op scherp en zorgen ervoor dat de aandacht gevestigd blijft op het podium. Gitarist Chad Wachtel, die overigens getooid gaat met een hele hippe snor, kijkt na elke geslaagde riff vol overtuiging en voldaan het publiek in. Het optreden van het trio uit Long Beach zal dan ook de geschiedenisboeken ingaan als ‘gewoon goed’.