#WTTV15: Soldier's Heart In Beeld

Laidback stijl Belgische popband past perfect bij festivalsfeer

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Bouke Stienstra ,

Vraag aan een persoon wat hij/zij verstaat onder het typische festivalgevoel. Kans is dan groot dat het antwoord de termen 'zonnetje, vrienden, muziek, drankje en relaxen in het gras' bevat. Al deze ingrediënten komen samen bij het optreden van Soldier's Heart, één van de door dEUS aanbevolen bands. Het optreden van de Vlaamse popband begint in een kwartvolle tent. Niet verwonderlijk, want de beste plekken bevinden zich vóór de tent, in het zonnetje, met je vrienden, met een drankje, lekker relaxen in het gras.

Is het de aanstekelijke melodielijn van African Fire? Of toch de zwoele stem van zangeres Sylvie Kreusch, wanneer ze na een nummer 'merci' fluistert in de microfoon? Hoe dan ook creëert Soldier's Heart een aangename sfeer tijdens hun opbouwende set. En opbouwend is de de set absoluut. Want ondanks het naadloze spel oogt de band in het begin erg gefocust. Naarmate de set vordert komen de grapjes en interacties wat meer aan bod en oogt de band even ontspannen als hun muziek.

Opbouwend is ook het aantal bezoekers. In het begin is de tent nouwelijks gevuld maar later tijdens de sterke cover van Broadday Light (Gabriel Rios) nagenoeg overvol. Muzikaal gezien heeft de popband uit Antwerpen/Gent met hun Soldier's Heart EP een prima plaat om een interessante act neer te zetten die perfect past bij de setting rondom het Ravenswoud-podium.