#WTTV15: PAUW In Beeld

Trip naar India en terug bij PAUW

Tekst: Wilbert Elting | Foto's: Rick Slagter ,

De Twentse band PAUW deed vorig jaar mee aan de Popronde en was daarbij de meest gevraagde band. Maar liefst 38 keer traden ze op in poppodia in heel Nederland. Ook Asteriks deden ze aan. Blijkbaar naar tevredenheid van de programmeurs want ook op Welcome to The Village krijgen ze een plek. Op één van de grotere podia nog wel.

PAUW, Welcome to The Village, Grootegast, zondag 19 juli 2015
Dat ze op het grote podium van Grootegast staan is terecht, zo blijkt. Natuurlijk, het weer nodigt ook een klein beetje uit om in de tent te gaan staan in plaats van bij een buitenpodium, maar Grootegast is goed gevuld voor de psychedelische rockers uit Twente. En die belangstelling wordt beloond. PAUW geeft een boeiende set met lang uitgesponnen complexe nummers die de luisteraar oppakken en meevoeren naar een Indische hemel om hem pas na een uur weer met beide benen op de grond te zetten.

De muziek van PAUW is doorspekt met invloeden uit India. Riedels uit oosterse sprookjes weven ze met speels gemak door het gitaargeweld. Een deel van het publiek is in gedachten al een paar weken verder en waant zich op Psy-fi of maakt een trip terug in de tijd naar de jaren zeventig. Inclusief sensuele dansjes en van genot gesloten ogen. 

Maar ook voor zij die wat aardser zijn, is er genoeg te ontdekken. Het wordt nergens te raar of te ‘spacy’. Vooral ook omdat tijdens de intermezzo’s zanger Brian Pots toch gewoon een heel nuchtere jongen blijft. Spannend blijft het wel, tot de laatste noot. Vooral ook om te ontdekken, wat voor instrumenten ze nog meer tevoorschijn zullen toveren.