Broken Brass Ensemble brengt nieuwe single uit Broken Brass Ensemble brengt nieuwe single uit

‘Baby's Gone’ met Ruben Hein hier te beluisteren

, Redactie

Broken Brass Ensemble brengt nieuwe single uit

‘Baby's Gone’ met Ruben Hein hier te beluisteren

Redactie ,

In maart van dit jaar brachten de heren van Broken Brass Ensemble Brasshopper uit. Op dit album spelen of zingen tal van gastmuzikanten mee en niet de minsten. Wat te denken van Harmen Ridderbos van Town of Saints, altsaxofonist en Benjamin Herman, bandleider van New Cool Collective of de Zwolse rapper Rico, met wie de heren het nummer ‘Hoe Het is’ uitbrachten op single. Voor het nummer ‘Baby’s Gone’ wisten de Leeuwarders niemand minder dan Ruben Hein te strikken. Baby’s Gone is tevens de nieuwe single van Broken Brass Ensemble en ziet vandaag het levenslicht.

In een eerder interview met 3VOOR12/Friesland vertelde trombonist Arjen Attema van Broken Brass Ensemble het volgende over de samenwerking met Ruben Hein: “De nummers met de gastmuzikanten zijn eigenlijk vooral ontstaan in de studio; de nummers zijn samen gemaakt, er is niets vooraf afgesproken. Zo kwamen we bij toeval Ruben Hein in de studio tegen. We hadden bij een nummer toch echt een zanger nodig, hij luisterde mee en in een middag had hij de tekst af.” En zo kwam het nummer 'Baby's Gone', met de vocalen van Ruben Hein op album terecht.

De single is (voorlopig) alleen digitaal te verkrijgen via Bandcamp. De plaat Brasshopper is nog steeds te verkrijgen via Bandcamp en op cd en lp.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland