3VOOR12/Friesland Tipt: week 38 3VOOR12/Friesland Tipt: week 38

Een nieuw seizoen met hiphopblues, jazz en americana in de bossen van Bakkeveen

, Marije Heida

3VOOR12/Friesland Tipt: week 38

Een nieuw seizoen met hiphopblues, jazz en americana in de bossen van Bakkeveen

Marije Heida ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van eindredacteur Marije Heida.

Scarecrow + Feather and the White
(vrijdag 18 september, 20.00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)
De gevangenisdeuren gaan weer open voor een nieuw seizoen in Podium Asteriks en voor de gelegenheid is het Franse Scarecrow geboekt. Vorig jaar werden al een groot aantal dorpelingen heel blij van hun optreden op Welcome to The Village en zal het feest in Asteriks niet minder leuk worden. Het viertal uit Toulouse zorgt moeiteloos voor een mooie samensmelting van hiphop en blues en durft daarmee een eigen draai te geven aan de genres. Met een onuitputtelijke creativiteit en energie is Scarecrow een mooi begin van een nieuw Asteriks-seizoen. 

(zaterdag 19 september, 21.00 uur, Noorderkerk/Bolwerk, Sneek)
1975 is het bouwjaar van Poppodium Bolwerk. Komende periode vieren de Sneekers dus hun veertigste verjaardag en doen dit met bijzondere optredens en reünies. Aankomende zaterdag speelt bijvoorbeeld Wouter Hamel in de Noorderkerk (naast het Bolwerk). In een gemiddeld Aziatisch land kan deze man niet normaal over straat vanwege zijn populariteit. In Nederland, en zeker in het Friese Snits, zal hij daar niet veel last van hebben. Desalniettemin groeit het aantal aanbidders van deze sympathieke blonde jongeman met de dag. Het is fijn dat hij voor een intiem concert afreist en het verjaardagsfeest van Het Bolwerk komt meevieren in Sneek. 
(vrijdag 18 september, 19.30 uur, Muziekpodium, Bakkeveen)
We moeten er toch echt aan geloven; de zomer is voorbij, het regent, het is herfst en de donkere dagen staan voor de deur. Het Muziekpodium in Bakkeveen speelt de komende periode prachtig in op deze gemoedstoestand met de programmering van een aantal - voornamelijk - Amerikaanse singer-songwriters. Deze vrijdag begint al goed. In de monumentale slotboerderij De Slotplaats luidt de Texaanse liedjesvertolker Danny Schmidt, samen met zijn echtgenote Carrie Elkin, de herfst in. Zijn poëtische teksten worden ondersteund door mooie melodieën en fijnzinnige gitaarspel. Een goede remedie tegen de aankomende winterdepressies. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland