Eerste namen Dokk'em Open Air 2016 bekend gemaakt

Dragonforce, Finntroll, Grave en Primordial komen exclusief naar Dokkum

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

De organisatie van Dokk’em Open Air heeft de eerste namen van de elfde editie van het metalfestival bekend gemaakt. Het Engelse Dragonforce en het Ierse Primordial steken exclusief het kanaal over om in Dokkum te spelen en uit het hoge noorden komen het Finse Finntroll en Grave uit Zweden naar Dokk’em Open Air. Het festival dat zal volgend jaar niet plaats vinden aan de rand van het Tolhuispark, maar op industrieterrein Betterwird.

De Britse powermetalband Dragonforce is één van de groten in het genre en heeft een enorme fanbase over de hele wereld. De muziek van Dragonforce kenmerkt zich door de bijzonder snelle en strakke gitaarduels, die soms gekscherend worden beschreven als Nintendo Metal of Bon Jovi on speed.

Het Finse Finntroll stond al even op het verlanglijstje van de organisatie. Hun extreme folkmetal, met elementen uit de blackmetal en Finse hoempa, is bezwerend en opzwepend tegelijk. Hun laatste studioalbum Blodsvept uit 2013 oogstte niets dan lof.

Het Zweedse Grave is al sinds de jaren negentig één van de voortrekkers in de Europese deathmetal. Anno 2015 heeft de band niets aan hardheid verloren en dat gaan de Scandinaviers volgend jaar vast en zeker laten zien in Dokkum op hun enige Nederlandse festivalshow.

Primordial is de grootste Ierse metalband aller tijden. Metal met Keltische invloeden. De band is opgericht in 1987 en gaat dus al even mee. Primordial komt in de zomer, evenals de drie eerder genoemde bands, exclusief naar Dokk’em Open Air 2016.

---
2 november:
Dragonforce, Finntroll, Grave en Primordial

---
Dokk'em Open Air 2016 vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, naast industrieterrein Betterwird langs de Holwerderweg in Dokkum. De voorverkoop is inmiddels begonnen en kaarten kunnen besteld worden via de website van het metalfestival. Een weekendticket voor het festival kost tot 31 december €45,-. Daarna €55,-. Een weekendkaart mét camping kost tot het eind van het jaar maar €50,-, in plaats van €60,-. Dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten respectievelijk €35,- en €40,-.