Black Oak releast nieuwe single "Glow" Black Oak releast nieuwe single "Glow"

In het teken van Moederdag 2015

, Redactie

Black Oak releast nieuwe single "Glow"

In het teken van Moederdag 2015

Redactie ,

Eind februari 2014 brachten songwriters Thijs Kuijken (I Am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) met hun bands een gezamenlijke split-10" EP uit genaamd "Black Oak". Het tweetal ging ermee op een gezamenlijke solo-tour door Nederland, Duitsland en Zwitserland en deden vervolgens nog een aantal duo-optredens op o.a. Incubate Festival, Let's Get Lost Festival en Explore the North. Vandaag, een ruim jaar na de release van de "Black Oak" EP, verschijnt gloednieuwe single "Glow".

De unieke samenwerking tussen Kuijken en Van der Velde vorig jaar smaakte klaarblijkelijk naar meer, want inmiddels is er een heuse band gevormd onder de naam Black Oak. Er ligt een album in het verschiet dat in de zomer van dit jaar opgenomen zal worden met producer Matthijs Herder (o.a. The Black Atlantic, Sväva, The Horse Company). Dit album kan begin 2016 verwacht worden.

De single, die geproduceerd werd door Van der Velde en Kuijken zelf, werd speciaal voor de moeders van beide heren geschreven ter ere van Moederdag 2015. "Het is totaal spontaan geschreven en opgenomen de afgelopen week", vertelt Van der Velde. Kuijken vult aan: "ik heb wel eens eerder muziek geschreven, opgenomen en uitgebracht, maar volgens mij spant dit nummer toch wel de kroon met een release van niets naar iets, binnen twee weken!"

"Glow" is een verfijnd stuk folkpop en draagt de lente in haar sound. De prachtige samenzang, minimale percussie en het speels akoestische gitaarwerk zorgen voor een toegankelijke, gemoedelijk klinkende track. Tot slot - en niet onbelangrijk - heeft de single een hartverwarmende boodschap over de liefde van zoons voor hun rotsvaste moeders.

Alle opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan Plan Nederland (voormalig Foster Parents Plan). Dit onder andere omdat de moeder van Van der Velde al bijna twintig jaar via Plan Nederland een donateur is van dit programma, dat zich sterk maakt voor de ondersteuning van moeders in ontwikkelingslanden. Hoe kun je bijdragen? Simpelweg door HIER de single te downloaden.

Black Oak wenst iedereen veel luisterplezier én een fijne Moederdag!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland