3VOOR12/Friesland tipt: week 17 3VOOR12/Friesland tipt: week 17

Here Comes The Summer

, Tekst: Wybren Nauta

3VOOR12/Friesland tipt: week 17

Here Comes The Summer

Tekst: Wybren Nauta ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Wybren Nauta voor Vlieland's festival Here Comes The Summer.

Ultimate Painting
Zaterdag 2 mei, 15.00 - 15.55, De Bolder

Voor wie alvast in een zomerse stemming wil komen is Brits duo Ultimate Painting een must-see. De twee heren maken samen een soort bluesy jaren ‘60 pop, die sterk doet denken aan The Velvet Underground en aanverwanten. De vocalen zijn vrijwel expressieloos en de gitaarlijnen zijn simpel, maar zorgen samen voor zeer catchy nummers. Dit zorgde er onder andere al voor dat The Guardian het debuutalbum van de band de volledige vijf sterren gaf.

Maarten Vos
Vrijdag 1 mei, 19.00 - 20.00, Ruige Plak

Wie vorig jaar Sebastian Plano tot één van zijn favoriete optredens op Here Comes The Summer rekende, moet dit jaar ook Maarten Vos een kans geven. Deze Utrechtse componist is eveneens klassiek geschoold, maar geeft de voorkeur aan de cello boven de piano. Vooral bijzonder is de manier waarop hij electronica in zijn muziek corporeert waardoor het geheel een dissonant randje krijgt. Voor liefhebbers van electronica in de trant van artiesten als Tim Hecker en Ben Frost is dit zeker een aanrader.

Tubelight
Zaterdag 2 mei, 16.40 - 17.30, De Bolder

Zoals tegenwoordig op gebied bands vaker het geval lijkt te zijn, komt veel kwalitatief goeds vanuit België. Dit geldt ook zeker voor de heren van Tubelight, die heerlijke ongedwongen shoegaze maken. Catchy gitaarriffs, warme zanglijnen en een bak galm vormen samen een hypnotiserend geluid waar je prima een middag bij weg kunt dromen. Gewapend met een bijbehorende lichtshow, is de show een ideale uitvlucht voor iedereen die even wil ontsnappen aan de (bescheiden) festivalmenigte.

Amatorski
Vrijdag 1 mei, 20.45 - 21.45, Ruige Plak

Een bezoek aan een festival als Here Comes The Summer is natuurlijk niet compleet zonder de nodige dosis ingetogen popliedjes. Amatorski toont zich hier al enige jaren heer en meester in en heeft al drie albums die vol staan met intieme nummers vol gefluister en melancholische melodieën. Minimalisme staat voorop en de shows van deze band zijn hiermee in staat zelfs de het meest rumoerige publiek tot stilte te manen. Ook dit viertal komt uit ons talentvolle buurland.

The Homesick
Vrijdag 1 mei, 18.15 - 18.50, De Bolder

Voor alle mensen die het afgelopen jaar onder een steen hebben geleefd en nog niet van The Homesick gehoord hebben, of ze simpelweg nog niet live gezien hebben, is nu het moment daar. Binnenkort neemt de band namelijk even pauze op gebied van liveshows, om te kunnen werken aan nieuw materiaal. Het drietal uit Dokkum speelde afgelopen week nog een formidabele show in Podium Asteriks. Zorg dat je ze ziet, nog voor ze op Lowlands of Glastonbury staan en het te laat is! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland