3VOOR12/Friesland tipt: week 19 3VOOR12/Friesland tipt: week 19

Buitenkansjes

, Tekst: Sjoukje Werkman

3VOOR12/Friesland tipt: week 19

Buitenkansjes

Tekst: Sjoukje Werkman ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijfster Sjoukje Werkman.

(Vrijdag 8 mei, 20.00 uur, Podium Asteriks in Leeuwarden)

Voorheen bekend als The Soldiers, maar in 2012 hielden de soldaten het voor gezien en ging het roer om. Van soulfunk naar bluesrock: My Baby is een feit. Smérige bluesrock, gecombineerd met een lieflijke vrouwenstem en een overdonderende liveshow. Pas op, het kan wel eens de laatste keer zien dat je deze band in een relatief klein zaaltje ziet.  

(Vrijdag 8 mei, 20.00 uur, Poppodium Romein in Leeuwarden)

Het zijn legendes in de Engelse underground scene, ze domineerden het UK Underground festivalcirciut en vrijdag staan ze gewoon in Leeuwarden. De Britse formatie Ozric Tentacles komt naar Poppodium Romein en speelt progressieve, psychedelische spacerock. Bereid je voor op experimentele, elektronische elementen en vooral heel veel inspiratie. Support komt deze avond van Mantismash uit Denemarken. Deze man haalt zijn energie uit goa en psy-trance. Zijn eigen omschrijving: (ga er even goed voor zitten) glitch-hop/IDM/psy-squid-step. Kom langs en oordeel zelf. 

(Dinsdag 12 mei, 12.30 uur, Alternative Rockcafé Mukkes in Leeuwarden)

Door de plotselinge sluiting van De Gloppe werd het even spannend qua locatie, maar dankzij een alerte reactie van Alternative Rockcafé Mukkes is er alsnog een geschikte locatie voor deze nieuwe editie van Ondergronds. De Friese boefjes van Icky Pack openen de avond met de vuige garagepop die we ondertussen goed kennen, maar nog altijd bakken vol energie geeft. De Chinese band Wang Wen schijnt één van de hardst werkende Chinese indiebands te zijn en maakt prachtige, melancholische, instrumentale muziek. The Afterveins sluiten af deze avond. Twee gitaren en een drumstel, met een muur van geluid als resultaat. Maak je op voor een mooie avond! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland