3VOOR12/Friesland tipt: week 21 3VOOR12/Friesland tipt: week 21

Electrorock in een fabriek, het einde van Romein, en dance in de Groene Ster

, Alwin Sinnema

3VOOR12/Friesland tipt: week 21

Electrorock in een fabriek, het einde van Romein, en dance in de Groene Ster

Alwin Sinnema ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Alwin Sinnema.

Space Kit presents: How To Get Into The Boiler Room
(21 mei, 20:00 uur, 
Burgumerdaam 28, Oude Kaasfabriek, Bergum)

Vanavond staat er iets heel speciaals op de planning voor diegenen die van elektronische muziek houden. Namelijk een exclusieve muziek en video perfomance van Space Kit. De muzikale alias van de Duitser Ramon Klünder, die tot stand kwam in zijn laatste jaar als student van de Academie voor Popcultuur. Als singer-songwriter schreef hij liedjes voor reclame campagnes en voor zijn afstudeerproject. Space Kit's show bestaat voornamelijk uit synthesizers, gitaars en de zang van Ramon, elektronische vernuftigheden en gecombineerd met drumspel van Mirco Welle. Dit brengt het publiek ergens tussen een elektronische DJ set en een spetterende rock show.

Als gastoptreden is er ook nog eens muzikaal talent Bastard Sugar. Een producer en beatbakker die zich laat inspireren door de technologische ontwikkelingen in de 21ste eeuw. En zich daarbij zeker niet laat beperken in genres. Als een avonturier verkent hij namelijk genres als UK bass, post-dubstep, ambient, juke of future garage met een scherp oor voor melodie en een goed gevoel voor ritme. Al luisterend krijg je het gevoel dat je naar een compleet geproduceerd album luistert, terwijl het toch echt live, dus op het moment zelf ontstaat.

Voor fans van: Flying Lotus (early, non-jazz), Slugabed, Flako en Submerse.

Afscheidsfeest Romein (RomEinde)
(Vrijdag 22 mei & zaterdag 23 mei, Poppodium Romein, Leeuwarden)

Twee dagen + nachten vol met sentimenten. Ja, echt waar. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het is je kans om de laatste eer te bewijzen aan Good Old’ Romein.’ Na negen jaar neemt de Westerkerk (omgebouwd tot poppodium) afscheid van de popcultuur. Neushoorn wordt namelijk de nieuwe locatie voor livemuziek, popcultuur en onderwijs in Leeuwarden. Het programma van beide dagen zal dagen in het teken van de lange historie van Romein.

Op vrijdag 22 mei kun je optredens verwachten van lokale helden en vaak geziende bands als Echoland, Buffalo Roam, David and the Dutchmen, Downbeat Maestros, Icky Pack en Nothing. Maar ook reünieshows en zelfs een aantal nationale surprise acts.

Op zaterdag 23 mei zijn er optredens en DJ's. Daarnaast is Romein als ieder jaar gastheer voor Friesland Pop en kun je de finale van de Kleine Prijs van Fryslân aanschouwen. Want de grote vraag is wie wordt de opvolger van de winnaar van vorig jaar: The Homesick? Voor wie de avond te kort is en de nacht als avontuur wordt gezien. Dan kun je in de galerij tot aan de vroege uurtjes dansen op knallende beats van Set Up, Liquid, Klapband, Influenza en Nokturné. Uniek hierbij is dat op beide dagen Romein geopend is tot 05:00. Een overnachtingsplek zoeken is dus niet noodzakelijk!

Promised Land Festival
(Zaterdag 23 & zondag 24 mei, Recreatiegebied Groene Ster, Leeuwarden)

Op Promised land draait het om niets anders dan dance muziek. Met meer dan 100 dj’s. En met namen als Benny Rodrigues, Paul Elstak, Tapesh, Dj Jean, Partyraiser, Erick E & Roog, Gregor Salto, Chocolate Puma en The Darkraver. Kortom, ook dit jaar is Promised Land weer goed vertegenwoordigd. Het is alweer de tweede editie, waar je vorig jaar een groot succes kon noemen. En met verschillende genres als house, hardstyle, hardcore, techno en urban is er voor iedereen de mogelijkheid om op zijn manier los te gaan. Van raver, gabber tot wat voor party animal dan ook. En voor wie de nacht toch te kort is en niet meer naar huis wil is er ook de mogelijkheid om te kamperen op de camping. Daar schijnt een heuse campingrave georganiseerd te zijn (dit heb je niet van ons).  

Line-Up Trailer ★ Promised Land Festival ★ Za 23 & Zo 24 Mei Groene Ster Leeuwarden. Het was niet makkelijk om 5 stages met meer dan 100 Top DJ’s in één trailer te krijgen, maar het is ons gelukt! ♡Let’s get ready for Promised Land Festival!p.s. Press HD→ Koop NU je tickets op: www.PromisedLandFestival.com→ #PLF2015 event: http://on.fb.me/17ipWPqMet dank aan Produkt42 & LARENT video!

Posted by Promised Land festival on zaterdag 9 mei 2015
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland