3VOOR12/Friesland tipt: week 20 3VOOR12/Friesland tipt: week 20

Met onder andere vijf hoeraatjes voor Podium Asteriks!

, Bente Hout

3VOOR12/Friesland tipt: week 20

Met onder andere vijf hoeraatjes voor Podium Asteriks!

Bente Hout ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van hoofdredacteur Bente Hout.

Oerrock (met o.a. Kensington, Jett Rebel en Miss Montreal)
(donderdag 14 t/m zaterdag 16 mei, Ureterp)
Wie zin heeft in losgaan op een goed feestje kan zich het komende weekend op Oerrock in Ureterp melden, want dat ze daar goed zijn in feesten hebben ze de afgelopen veertien jaren bewezen. Dit jaar doen onder andere Nederlands meest populaire artiesten van het moment het Friese festival aan. Kensington is er te zien, die onlangs nog twee avonden in het Ziggo Dome uitverkocht, net als Jett Rebel, omgedoopt tot muzikaal wonderkind en niet meer weg te denken van Nederlandse festivals. Vrouwelijke input komt onder andere van Miss Montreal, die er dit jaar alweer voor de vierde keer staat.


Zitakula + Boss Capone + Afrobrass + Asteriks All Stars + HuSo

(Vrijdag 15 mei, 20.00 uur, Podium Asteriks)
Podium Asteriks wordt vijf jaar! Dat wordt gevierd, en hoe. Om 16.00 uur begint het programma met een Vrijdagmiddagborrel, waarbij het Asteriks All Stars DJ-team zorgt voor muziek. Om 20.00 uur is er in het cellenblok afrofunk van het Amsterdamse Zitakula, reggae van het Haarlemse Boss Capone en Afrobrass te horen en zien. Muziek om de heupen flink mee los te kunnen wiegen. Mocht er daarna nog behoefte zijn aan wat minimal rave en bass om het af te leren, organiseren de mannen van Nokturné een afterparty in Club Hemingway met muziek van HuSo. Tot slot: Asteriks trakteert alle bezoekers op een gratis biertje! Meer redenen om te gaan zijn niet nodig, dachten wij zo.

Anne Soldaat + Yorick van Norden
Zaterdag 16 mei, 20.00 uur, Poppodium Romein
Vijftien jaar lang was Anne Soldaat gitarist bij hooggewaardeerde popband Daryll-Ann. Wanneer de band in 2004 uit elkaar gaat, betekent het niet dat Anne daarna stil is gaan zitten. Hij speelt mee op het album Kriebelvisje van Meindert Talma en produceert het tweede album van Nederlandse popgroep GEM. Uiteindelijk verschijnt bij Excelsior Recordings ook de eerste cd van Do-The-Undo, waarvan hij zelf frontman en songschrijver is. Nadat in 2009 zijn tweede album – onder eigen naam – verschijnt, sluit hij zich ook aan als gitarist bij de band van Tim Knol. In april dit jaar verscheen zijn meest recente solo album Talks Little, Kills Many, welke hij op 16 mei presenteert in Poppodium Romein. Het voorprogramma wordt verzorgd door Yorick van Norden, die je zou kunnen kennen van The Hype.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland