Friesland Pop LIVE in Beeld Friesland Pop LIVE in Beeld

Muzikale kroegentochten met haken en ogen

, Redactie | Foto's: Keri Stoelinga

Friesland Pop LIVE in Beeld

Muzikale kroegentochten met haken en ogen

Redactie | Foto's: Keri Stoelinga ,

Friesland Pop organiseert met regelmaat muzikale kroegentochten in Friesland. Vorige maand waren kroegen in Harlingen nog gevuld met Fries talent. Nu zijn het acht kroegen in Leeuwarden die participeren in het evenement Friesland Pop Live! waarbij twaalf acts te zien en te horen zijn. De Friese tegenhanger van de Popronde zou je dit evenement kunnen noemen, maar dan kleinschaliger en, laten we eerlijk zijn, iets minder gestructureerd.

Ondanks de gure lenteavond zijn er mensen enthousiast genoeg om het Leeuwarder avond- en nachtleven in te gaan. Het programma begint om half acht in Café de Spoek met Blue Senses. Door het vroege tijdstip op de avond loopt het nog geen storm, aangezien de stamgasten normaliter later op de avond aanschuiven aan de bar.
Hetzelfde euvel zorgt ook voor een minimale opkomst bij de singer-songwriters Tim Tells en Daan van Beijeren in Barrevoets. Daarbij is dit een vrij nieuwe onderneming in Leeuwarden en door een foute adressering in het programmaboekje staan wellicht geïnteresseerden aan de andere kant van de stad.

Waar het in Alternative Rockcafe Mukkes ook dreigt rustig te blijven, staan op het moment van de inpluggende eerste band 10 TO GO ineens toch redelijk wat mensen in de kroeg. Dit fenomeen herhaalt zich eveneens bij de andere twee bands Abdomen en Heartgrown. De hele avond overheerst een goede sfeer en is het enthousiasme van het publiek noemenswaardig op sommige momenten tijdens de set van Abdomen.

Midday Winter presenteert rond half tien in Paddy O'Ryan vol trots haar nieuwe EP. Een album vol luisterliedjes, die moeizaam overeind blijven in een rumoerige kroeg. Vervolgens treedt in de, inmiddels een redelijk drukke Ierse pub, de jeugdige powerpopband Nicsz aan. We weten dat de heren live kunnen overdonderen, maar vanavond spelen ze een akoestische set, die helaas wat zacht is qua volume. Publiek kletst rustig door de set heen en lijkt weinig aandacht te hebben voor de catchy songs van de mannen uit Bolsward. De aandacht is eerder gevestigd op de televisieschermen met een voetbalwedstrijd, waardoor af en toe de set zelfs wordt verstoort door juichende fanatiekelingen.

Elders in de stad zijn verder nog optredens gaande van Brigs in Kelder65, Heleen Roosdorp in Fire Cafe en Troubadour Bruno vermaakt het publiek in Café de Stee. Voor de afterparty kunnen mensen, onder het genot van bier, schuilen voor de regen in Cafe Scooter'S. Hier staat het grootste gedeelte van de avond - en nacht - de coverband Wall Street de ene na de andere hit weg te spelen.

---
Gezien: Friesland Pop LIVE in Leeuwarden
Waar: Binnenstad, Leeuwarden
Wanneer: Zaterdag 28 maart 2015
Opkomst: Goed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland