Popa Chubby In Beeld Popa Chubby In Beeld

Blues-held fashionably late in Het Bolwerk

, Foto's en tekst: Ronald de Jong

Popa Chubby In Beeld

Blues-held fashionably late in Het Bolwerk

Foto's en tekst: Ronald de Jong ,

Onder het mom van: 'Het duurt even maar dan heb je ook wat' bestijgt de immer imposante blues-held Popa Chubby het podium van Poppodium Het Bolwerk. Afgelopen jaar vierde hij zijn 25 jarige jubileum. Hij omschrijft zijn stijl als 'the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters & Jimi Hendrix meets Robert Johnson'. Gelukkig is het optreden van Popa en zijn band meer dan het wachten waard.

Een aantal bezoekers worden wat ongeduldig, maar rond half zes verschijnt Popa Chubby dan eindelijk op het podium van Het Bolwerk in Sneek. De deuren van de zal waren reeds om 15.00 uur opengegaan. Vroege vogels moesten zich dus even vermaken. Problemen met een Franse auto op de Afsluitdijk was de reden voor het late verschijnen. 
 
Popa Chubby is een opvallende verschijning. Een stevig postuur met een bolhoed laat er geen misverstand over bestaan wie de leiding heeft deze middag. De overige twee bandleden laten de hoofdrol wat uiterlijk betreft in ieder geval over aan Popa.
 
Als beloning voor het lange wachten ontvangt het aanwezige publiek van Het Bolwerk een gratis drankje en van Popa Chubby de belofte dat dit muzikaal wordt goedgemaakt. Ondanks de korte voorbereiding - inclusief het nodige 'stekkeren' - gaat het gelijk los. Stevige vlotte blues die lekker binnenkomt. Solo's van de zanger/gitarist worden afgewisseld met muzikaal sparren met de bassist en drummer. Popa komt zelfs nog even van zijn kruk om achter de tweede eenvoudige drumkit plaats te nemen. Oude helden Chuck Berry en Jimmy Hendrix worden aangehaald en het publiek komt lekker in beweging. Meerdere toegiften doen ons vergeten dat het allemaal wat later begon.

Opvallend is dat er in het publiek, wellicht door het geplande middagoptreden, ook meerdere jongeren aanwezig zijn. Kennelijk weet Popa Chubby ook de volgende generaties liefhebbers te bereiken. 

---
Gezien: Popa Chubby
Wanneer: Zondag 30 maart 2015
Opkomst: Redelijk 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland