3VOOR12/Friesland tipt: week 10 3VOOR12/Friesland tipt: week 10

Influenza, Bo Saris en De Deeldeliers

, Tekst: Alwin Sinnema

3VOOR12/Friesland tipt: week 10

Influenza, Bo Saris en De Deeldeliers

Tekst: Alwin Sinnema ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Alwin Sinnema.

(Vrijdag 6 maart, 23:00 uur, Club Red, Leeuwarden) 
Influenza organiseert al meer dan vijf jaar feesten met de gedachte om de gezamenlijke passie voor elektronische muziek te delen. Omdat de feestjes in thuisbasis de Gloppe zo druk bezocht werden leek een grotere ruimte noodzakelijk om jawel, nog groter uit te pakken. Club Red bood uitkomst en nu staan de XL-edities al geruime tijd garant voor een unieke muzikale beleving, heftige katers en zere voeten van het dansen. Voor komende vrijdag hebben ze Andreas Henneberg weten te strikken. 

Andreas Henneberg uit Berlijn is zo’n dj die niet gemakkelijk in een hokje is te plaatsen. Zijn sound is nogal eigenzinnig en veelzijdig. Op speelse wijze laat hij namelijk verschillende genres als tech-house, minimal en techno in elkaar overvloeien. Zijn carrière is verre van pril zo is hij al bezig sinds de jaren negentig als producer en labelbaas. Hij laat niet voor niets geregeld zijn gezicht zien in house en techno tempels als de Watergate en stond hij onlangs nog in de Westerunie tijdens het Amsterdam Dance Event.  

Kopjek uit Groningen, een collectief van creatievelingen die zich richt op het geven van unieke house en techno feesten en de eigen Influenza residents als MAWA en Dennis Jahns zorgen voor de support. Kortom, get infected!

(Vrijdag 6 maart, 20:00 uur,  Romein, Leeuwarden) 

Voor de soulliefhebber die ook niet vies is van een partij ‘smooth criminal’ entertainment is Bo Saris zeker een aanrader. In 2004 verwierf hij landelijke bekendheid door het inmiddels nostalgische talentenprogramma Idols te winnen. Maar eigenlijk kun je dit maar beter vergeten, want de zanger van toen besloot helemaal opnieuw te beginnen en te verhuizen naar Londen. Hier begon hij te werken aan een nieuw album Gold met producer Andre Haris (Usher, Robin Thicke, Michael Jackson). Het resultaat is een 'on-Nederlands' goed album, waarbij Bo Saris zichzelf zo tussen de grotere internationale namen kan zetten. Het nummer She's On Fire van dat album is te horen in Fifty Shades of Grey, de verfilming van de wereldwijde erotische besteller van E.L. James.

(Zondag 8 maart, 15:00 uur,  Iduna, Drachten)

Wie bij een optreden van de Deeldeliers op een rustige zondagmiddag een paar oude kerels verwacht met een weinig energieke noch levendige repertoire heeft het mis. Zij zullen namelijk de gaskraan flink opendraaien en gehakt maken van jazz, rock, funk, soul, hip, hop, jive, jump, ska, punk, dub, grunge, rap, bop en alles daaromheen. Jules Deelder, de markantste figuur van Rotterdam, altijd gekleed in het zwart en die je wel moet kennen van zijn jazz-kennis en de wasmiddel reclames is de dj van het stel en zal ook weer zijn welbekende poëtische stem laten klinken. Hij zal worden ondersteund door Bas van Lier op de Hammond orgel, Boris van der Lek met de tenorsax en Erik Kooger (op slagwerk).  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland