Lamb of God geeft exclusief clubconcert in Iduna Lamb of God geeft exclusief clubconcert in Iduna

WIN: twee gratis tickets voor dit concert!

, Tekst: Dolf de Vlugt

Lamb of God geeft exclusief clubconcert in Iduna

WIN: twee gratis tickets voor dit concert!

Tekst: Dolf de Vlugt ,

Goed nieuws voor degenen die houden van scheurende gitaars, retestrakke drumritmes en snoeiharde teksten. Een tijdje geleden maakte Poppodium Iduna bekend dat de metalformatie op 30 juni een exclusief cluboptreden geeft in Drachten. Normaal gesproken staat een band van dergelijk formaat in de grotere podia als 013 of Paradiso. Desondanks presteert Iduna in samenwerking met de organisatie van Into The Grave het vijftal te strikken. Daarnaast mogen wij van Iduna ook nog eens 1 x 2 tickets weggeven!

Lamb of God staat bekend als één van de toonaangevende metalbands die begin jaren negentig onderdeel uitmaakten van de zogeheten ‘New Wave Of American Heavy Metal’. Tijdens deze beweging veroverden bands als Slipknot, Machine Head, Biohazard en Pantera wereldwijde dominantie. Een groot deel van de authenticiteit van Lamb of God  valt toe te schrijven aan frontman Randy Blythe. Met zijn herkenbare, onverwoestbare stem doet hij samen met de band deze zomer onder andere Rock Am Ring, Graspop, Hellfest en Roskilde aan. En deze maand dus ook Poppodium Iduna. Het optreden vormt overigens een ideale gelegenheid om het nieuwe album Sturm und Drang te laten horen. De wereldwijde albumrelease staat gepland op 24 juli 2015.

Support wordt verzorgd door een tweetal bands. Het Amerikaanse ASG speelt vooraf een mix van stoner rock, metal, southern rock en punk. Frontman en gitarist Jason Shi schrijft het leeuwendeel van de teksten en bestempelt hun stijl als een combinatie van de beste kwaliteiten van Kyuss en Queens of the Stone Age. Bijkomend feitje, degenen die het MTV-programma Viva La Bam kent heeft ongetwijfeld een aantal tracks van ASG voorbij horen komen. De Friese support verschijnt deze avond in de vorm van Stonehawk uit Sneek: groove metal, stoner- en southern rock, leunend op rauwe gitaarriffs.

------------------------------------------------------------------------------------

Van Iduna mogen we 1 x 2 kaartjes weggeven! Daarom hebben we een prijsvraag die als volgt luidt:

In welke PS2- en Xbox360-game komt een van de bekendste nummers van Lamb of God voor?

Het goede antwoord moest natuurlijk zijn Guitar Hero II (uit 2006), met het nummer 'Laid To Rest'. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Veel plezier!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland