Geordie Bird, nieuwe single van David And The Dutchmen Geordie Bird, nieuwe single van David And The Dutchmen

“Je eigen muzieksmaak verandert en daardoor verandert ook de muziek van onze band”

, Tekst: Henk Rigter

Geordie Bird, nieuwe single van David And The Dutchmen

“Je eigen muzieksmaak verandert en daardoor verandert ook de muziek van onze band”

Tekst: Henk Rigter ,

David And The Dutchmen beschrijven als een band die alweer even meedraait is een stelling die klopt, maar toch niet helemaal. Natuurlijk, ze bestaan al even. Maar nu David, de naamgever van de band, zich liever concentreert op andere zaken en de overige leden naar eigen zeggen een muzikale groei hebben doorgemaakt, kan er beter worden gesproken van een doorstart. Om te laten zien wat dit nou eigenlijk inhoudt, heeft de band - alweer een tijdje - een nieuwe single uit. 'Geordie Bird' moet een duidelijk voorbeeld zijn van wat de band tegenwoordig doet.

“Eerder was het toch een beetje ouwe-lullen-muziek”, merkt Roel Blom op. “Dat is ook mooi, maar we moesten op een gegeven moment wel verder”, vult Arjen de Groot aan. Allebei de heren bespelen de gitaar bij David And The Dutchmen, en zijn oprecht enthousiast over hun nieuwe stijl. De nieuwe sound moet harder, donkerder en wat alternatiever zijn. “Je eigen muzieksmaak verandert en daardoor verandert ook de muziek van onze band”, verduidelijkt Arjen.

Geordie Bird is nog wel geschreven door David. Op een nacht zat de Engelsman in Newcastle op een stoeprand en luisterde naar een stel dat rechtstreeks uit de show Geordie Shore kon zijn weggelopen. Het meisje was nogal van de variatie, waar de jongen het maar mee moest doen. Toen David hier een opmerking over maakte, kreeg hij het meteen met de jongen aan de stok. David haalde er inspiratie uit en stuurde de tekst naar zijn Friese kompanen.

“Het instrumentale gedeelte lag eigenlijk al klaar”, vertelt Roel. “Zo'n stuk ligt dan al maanden op de plank en dan is het wachten tot je het af kunt maken met een tekst die er goed bij past.” Ook met de productie van de EP, waarvan Geordie Bird een voorproefje is, wordt er niet over een nacht ijs gegaan. Volgens Arjen moet deze niet eerder uitkomen dan wanneer hij perfect is. “De EP moet gewoon compleet zijn. Net zoals een optreden een complete performance hoort te zijn; het moet boeien van begin tot eind.”

De pre-productie van de EP is op dit moment in volle gang. Ergens in het najaar zal de plaat verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland