#DOA15: 3voor12/Friesland tipt: Dokk'em Open Air #DOA15: 3voor12/Friesland tipt: Dokk'em Open Air

Harcore giganten, Friese helden en persoonlijke favorieten

, Redactie 3VOOR12/Friesland

#DOA15: 3voor12/Friesland tipt: Dokk'em Open Air

Harcore giganten, Friese helden en persoonlijke favorieten

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Na tien edities Dokk’em Open Air is het festival niet meer weg te denken uit het Friese festivalaanbod. Grote nationale en internationale acts komen graag naar het Hoge Noorden om op het podium te staan van dit sympathieke festival. Het aanbod is ook dit jaar weer heel breed. Programmeur en organisator van het eerste uur Jort Visser en PR- en marketingdame Inge Heslinga geven hun tips voor het weekend.

Hardcore van Madball en Biohazard
(Madball: vrijdag 19 juni, 16.40 uur/Biohazard: vrijdag 19 juni, 22.10 uur, Large Rockhand Stage)
“In de harcorehoek ben ik heel trots dat we nu eindelijk twee hele goede bands hebben dit jaar, namelijk Biohazard en Madball. Biohazard is denk ik hier in deze regio wat populairder, maar wereldwijd is Madball groter. Dus daar ben ik heel blij mee”, vertelt Jort Visser. Beide bands vinden hun oorsprong in New York eind jaren tachtig. Biohazard onderscheidde zich door als één van de eerste bands hardcore, metal en hiphop te combineren. Madball is groot geworden met hun old skool New York hardcore. Beide bands zijn na al die jaren nog steeds energiek, indrukwekkend en zeer productief. Biohazard werkt momenteel aan het elfde album, Madball bracht afgelopen zomer het achtste studioalbum uit. 
Het Friese aanbod
(Cornered: vrijdag 19 juni, 13.30 uur/My Minds Mine: vrijdag 19 juni, 14.20 uur/Baldrs Draumar, zaterdag 20 juni, 12.15 uur/Herder: zaterdag 20 juni, 13.05 uur, Large Rockhand Stage)
Jort en Inge zijn ook zeer content met het Friese aanbod dit jaar. “De Friese bands zijn heel erg goed en er staan maar liefst vier geprogrammeerd dit jaar”, zegt Jort trots. "Herder is zo’n band die het internationaal erg goed doet. Ze stonden vorig jaar nog op Hellfest in Frankrijk", vertelt Inge. Jort: "Ook met Baldrs Draumar gaat het erg lekker. Die hebben net een nieuwe plaat uit en ze komen ook nog eens uit Dokkum. Ik vind het persoonlijk heel leuk dat ze het festival gaan openen op zaterdag. Ik krijg dan natuurlijk als programmeur wel wat commentaar vanuit andere bands, omdat ze al eerder op Dokk’em hebben gestaan. Maar we vonden echt dat ze dit verdienden. En die nieuwe plaat wordt ook heel goed ontvangen.” 
Powerwolf
(Zaterdag 20 juni, 20.30 uur, Large Rockhand Stage)
Powerwolf is echt mijn ding”, geeft Jort aan. “Daar kijk ik persoonlijk heel erg naar uit. Ze staan op het punt heel groot te worden. In Duitsland zijn ze dat al. Ze gaan binnenkort ook een nieuwe plaat uit te brengen. Op Into The Grave staat bijvoorbeeld uit hetzelfde genre Sabaton, en dat is een grote naam. Maar ik denk dat deze band minstens zo groot gaat worden. Ze hebben ook ooit in Poppodium Romein gestaan voor 400 euro, maar dat dat kosten ze nu helaas niet meer.” 

God Dethroned
(zaterdag 20 juni, 22.00 uur, Large Rockhand Stage)
Inge kijkt erg uit naar de Drentse deathmetalband God Dethroned. "Zij geven een exclusief optreden op Dokk'em Open Air. Het is de eerste en enige show in Nederland sinds ze gestopt zijn. Ze gaan inmiddels weer de hele wereld over met een reünietoer, die begonnen is op een metalcruise in Florida. Ik ben heel erg benieuwd naar hun optreden." De band bestaat uit de twee vaste krachten zanger Henri Sattler en drummer Michiel van er Plicht. God Dethroned is na de oprichting in 1990 een aantal malen on-hold gezet, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Voor de derde maal blazen de heren de band nieuw leven in, onder luid gejuich van de fans over de hele wereld. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland