3VOOR12/Friesland tipt: week 4 3VOOR12/Friesland tipt: week 4

Weekendje met stonerrock, kerkliedjes en oldskool hiphop

, Dolf de Vlugt

3VOOR12/Friesland tipt: week 4

Weekendje met stonerrock, kerkliedjes en oldskool hiphop

Dolf de Vlugt ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Dolf de Vlugt.

Wallace Vanborn, BlackboxRed en Abdomen
(Vrijdag 23 januari, 20:00 uur, Podium Asteriks, Leeuwarden)

Gezien het feit ze ‘world domination’ als hobby beschouwen is het onvermijdelijk dat het Gentse stonerrock-trio naar Leeuwarden afreist om te knallen. In 2013 deelde Wallace Vanborn al een keer een imponerend optreden uit in Podium Asteriks. In oktober 2014 lanceerden ze samen met topproducer Chris Goss hun nieuwe album genaamd The Orb We Absorb. En in 2015 laten ze het nieuwe werk horen in Podium Asteriks. Tel daarbij op een support-act van formaat. Niemand minder dan BlackboxRed staat namelijk te springen om het werk van hun nieuwe EP Beak To Beak te laten dreunen door de oude gevangenis.

Zestien acts en een zeskoppig ensemble
(vrijdag 23 januari, 20:00 uur, De Waalse Kerk Leeuwarden)

Wat mogen we verwachten als zestien Friese Popartiesten, onder leiding van Kim Janssen (o.a. The Black Atlantic), in de monumentale Waalse Kerk van Leeuwarden de handen ineen slaan met een zeskoppig ensemble? Martyn Ell, Willie Darktrousers, Sväva en Tristan Visser zijn enkele namen die in de provincie de nodige faam hebben vergaard. Het ensemble bestaat uit zes afgevaardigde muzikanten van het Prins Claus conservatorium. Kortom, verwacht meeslepende liedjes, kwalitatief hoogstaande muziek en dat alles binnen een schitterende omgeving. Het evenement bestaat uit twee delen: deel 1 vindt 's middags plaats van 15:30 tot 16:30 uur. Deel 2 begint 's avonds om 20:00 uur.


Diggin’ In The Facts Tour: A.G. (D.I.T.C.), El Da Sensei (Artifacts), Pawz One

(Zaterdag 24 januari, 20:00 uur, Het Bolwerk, Sneek)
Oldskool hiphoppers opgelet. Diggin’ In The Crates en Artifacts waren in de jaren negentig zeer invloedrijke crews. KRS-One, Redman en Busta Rhymes zijn slechts een paar topartiesten met wie de twee groepen hebben samengewerkt. In Sneek slaan de frontmannen van beide crews de handen in één voor een behoorlijk exclusieve show. Het Bolwerk zal namelijk de enige locatie zijn die de heren in Nederland zullen bezoeken. Niemand anders dan producer en rapper Pawz One ondersteunt het duo voornamelijk vanachter zijn draaitafels. Het voorprogramma bestaat uit DJ Krizis & The Grudge. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland