3VOOR12/Friesland nieuwjaarsborrel met Icky Pack, Ilanois en DJ-set van Yuko Yuko

Borrelen, muziek en handjes schudden in Muziekcafé Scooters

Marije Heida ,

Traditiegetrouw luidt 3VOOR12/Friesland - in samenwerking met Muziekcafé Scooters Leeuwarden - het nieuwe jaar in met een flinke borrel en muziek. Een nieuwjaarsborrel is een uitgelezen moment om samen met 3VOOR12 medewerkers en lezers te filosoferen over een nieuw muzikaal jaar. Welke Friese muzikanten gaan Nederland veroveren? Gaan er bands stoppen? Wie staat er op de festivalpodia deze zomer? En wie wint bijvoorbeeld de Kleine Prijs van Friesland?

Uiteraard wordt er ook teruggekeken op een mooi en enerverend jaar voor 3VOOR12/Friesland, onder begeleiding van onlangs afgetreden hoofdredacteur Niels Lahuis. Vorige week gaf hij het stokje door aan een nieuwe hoofdredactie, bestaande uit Theo van der Veer en Bente Hout. Tevens is de eindredactie voorzien van vers bloed en gaat er praktisch een hele nieuwe kernredactie aan de slag het komend jaar. Vooruitkijken kan en mag, maar vooral zal er geborreld worden in Scooters met het neusje van de zalm van de huidige Friese popscene.

Icky Pack
Een graag geziene gast op feestjes en festivals is gangmaker Yorn Overwijk, onder de naam Icky Pack. Tevens is hij geliefd bij veel bevriende muzikanten; geef hem een instrument (contrabas, wasbord en/of gitaar) en hij speelt er op los. Met Icky Pack ragt hij ranzige lo-fi garagerock uit zijn omgebouwde gitaar, met drummer Jelmer Terwal naast zich.

Ilanois
Ilan Palstra is al sinds 1996 onder de pannen met Ilanois. Hij brengt onder eigen beheer zijn eerste cd uit, maar ziet dat naar eigen zeggen meer als opmaat voor het werk wat hij daarna - samen met band - uitbrengt. Ze nemen in 2009 hun tweede album (als band) op met producer Simon Gogerly (U2, No Doubt) met zuur verdiende eigen centen (inderdaad, crowdfunding was toen nog niet hip). Na een lange periode is net vers van de pers de nieuwe single Lover Undercover.

Yuko Yuko (DJ-set)
Elias Elgersma en consorten (a.k.a. Yuko Yuko) hebben voor de Nieuwjaarsborrel wat speciaals in petto. De platenkast van elke willekeurige voorbijganger is geplunderd en de cassettespeler zal hoogstwaarschijnlijk geïntroduceerd worden aan iedereen onder twintig jaar. Daarnaast zal niemand opkijken als er tevens een diaprojector wordt aangesloten. Het is allemaal nog gissen wat deze DJ-set gaat brengen, maar met het stempel ‘Talent van het jaar’ op zijn gele pet is er een hoop te verwachten van Elgersma.

De deuren van Muziekcafé Scooters gaan om 22.30 uur open voor de 3VOOR12/Friesland nieuwjaarsborrel. De entree is gratis.