Suicidal Angels speelt voor echte thrash metal fans Suicidal Angels speelt voor echte thrash metal fans

Kleine opkomst in Poppodium Romein doet de band weinig

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel

Suicidal Angels speelt voor echte thrash metal fans

Kleine opkomst in Poppodium Romein doet de band weinig

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel ,

Conquering Europe Tour Part 2: Out For Blood doet op deze rustige zondagavond Poppodium Romein aan, met vier bands die allemaal recentelijk werk ten gehore brengen. Zo toert Suicidal Angels nu voor de tweede keer door Europa met laatste wapenfeit Divide And Conquer uit 2014. Dr. Living Dead, Angelus Apatrida en Bloodrocuted brachten eerder dit jaar nieuwe albums uit. Het belooft een behoorlijk thrashy avond te worden.

De Vlaamse jongens van Bloodrocuted spelen pure, niet ingewikkelde thrash metal. Ze weten het publiek te boeien met hun scheurende gitaren en veel energie op het podium. Het is totaal niet te merken dat de band in het begin voor maar twintig man publiek speelt: ze genieten er zelf gewoon heel erg van. Dit jaar brachten ze al Disaster Strikes Back uit, hun tweede full-length album.

Angelus Apatrida kwam dit jaar met Hidden Evolution, een technisch hoogstandje - als ze dat zelf mogen zeggen. Wanneer de band begint te spelen, doen ze dit ook vanuit het niets en op een behoorlijk tempo. Als publiek zijnde wordt je daarbij ook meteen verblind door een flits-lichtshow. De band speelt van het nieuwe album maar ook ouder werk, zoals afsluiter You Are Next, dat door het publiek wordt ingezet met een circle pit. 

Het wordt donker in de zaal en rook wordt het podium op geblazen. Het intro van Dr. Living Dead klinkt door de speakers. De gemaskerde mannen komen het podium op en staan geen moment stil. De uitstraling van de band doet dan ook meer aan hardcore dan aan thrash denken. De band heeft het wel moeilijk met het kleine aantal mensen, aangezien er misschien 20 mensen helemaal uit hun dak gaan. Ze zijn echter wel blij dat die mensen niet thuis het weer zitten te kijken. De Zweden hebben ook een kersvers album, Crush Of The Sublime Gods, wat de heren ook veel laten horen vanavond.  

Als laatste speelt Suicidal Angels, die de zaal vanavond het meeste aan het bewegen en schreeuwen krijgt. De old-school thrash metal van de Grieken was afgelopen jaar ook al in Leeuwarden te bewonderen op de eerste editie van Eggbangers Ball. Typerend van de band is dat frontman Nick Melissourgos ieder nummer op gepaste manier inleidt. Naast werk van Divide And Conquer speelt de band ook publieksfavorieten als The Prophecy, Bleeding Holocaust en Moshing Crew. Maar ook nieuwere nummers worden goed ontvangen, bij Seed of Evil bijvoorbeeld brult het publiek luidkeels mee. Er wordt regelmatig gemosht en onder leiding van de band verdeelt de zaal zich in tweeën voor een wall of death; lekker glibberig door al het bier dat na een goed volle avond thrash metal op de grond ligt. Ondanks de lage opkomst is de band blij met de mensen die wel zijn gekomen, en het samen met de bands een speciale avond hebben gemaakt.

Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Zondag 15 februari 2015
Opkomst: 140 man 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland