Nieuwe single van Orange Fox zou het goed doen in een stadion Nieuwe single van Orange Fox zou het goed doen in een stadion

Jonge band releast catchy “Feel It”

, Bente Hout

Nieuwe single van Orange Fox zou het goed doen in een stadion

Jonge band releast catchy “Feel It”

Bente Hout ,

Ondanks het op dat moment nog erg korte bestaan van de band, wist Orange Fox bandcompetitie Plugged in de Gigant in Apeldoorn te winnen. De start van een bergopwaartse muziekcarrière voor de vijf jonge muzikanten, zo blijkt. Ze namen een single op voor 3FM Serious Request, die zijn première had bij Michiel Veenstra op 3FM en speelden door heel het land in clubs en op festivals, met als hoogtepunt de grote zaal van de Melkweg. Vandaag brengt het kwintet single “Feel It” uit, als voorproefje van de EP die in september uitkomt.

Het afgelopen jaar draaide voor de jongens vooral om veel optreden. Zo schopten ze het onder andere tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, waar ze erg veel van leerden, zo vertelt frontman Johan van Vemde. “Naast dat je leert om in twintig minuten een jury te overtuigen met een eigen sound – wat we probeerden door met veel energie en enthousiasme te knallen – hebben we veel geleerd van de workshops die aan het traject van de Grote Prijs verbonden waren.” Naast workshops over de marketing van een band, de rechten van een muzikant en het ontvangen van feedback van professionals als Elle Bandita, Llewy Is Sel (Relax) en Eddy Steeneken (Moke), werd er ook mogelijkheid geboden om binnen korte tijd met eigen nummers aan de slag te gaan en ze naar een hoger niveau te tillen. “Ook het contact met andere bands was leerzaam”, legt Van Vemde uit. “Je gaat met veel verschillende muzikanten om en leert ook hun verhaal kennen.”

Dat de band de Grote Prijs van Nederland uiteindelijk niet gewonnen heeft, mag de pret niet drukken. Plannen zijn er genoeg voor het nieuwe jaar, waarvan veel optreden misschien wel het grootste doel is. In het uitbrengen van een EP heeft Orange Fox veel zin, maar stiekem kunnen ze nog minder wachten om het podium te betreden met kersvers materiaal. “We hebben de laatste maanden erg hard aan nieuwe songs gewerkt en onze sound verder gedefinieerd”, vertelt Van Vemde. Deelname aan Popronde in 2015 zou volgens hem al helemaal fantastisch zijn, want naar eigen zeggen is de band daar op dit moment helemaal klaar voor. Zeker nu ze hun team verder aan het uitbreiden zijn en zich zelf meer en meer op muziek maken kunnen focussen.

“Feel It” vormt naast een single ook de eerste helft van een tweeluik, dat bestaat uit twee singles waarbij teksten en videoclips in elkaar overlopen. De tweede helft zal over een aantal weken verschijnen. De twee singles vormen samen een voorproefje van de EP die Orange Fox in september hoopt uit te brengen. Als we er vanuit gaan dat de sound van deze eerste single zich doortrekt op de EP, kunnen we een strakke plaat verwachten met catchy popnummers waar de rauwe rand niet aan ontbreekt. Aan de associatie met Kensington – die hem met name zit in de stadionsound van het nummer en collectieve samenzang van de heren – ontkomt de band niet, maar daar is niets mis mee. Als Orange Fox een soortgelijk pad mag bewandelen als de Utrechtse band, die ooit op Popronde begon en onlangs twee maal het Ziggo Dome uitverkocht, staat ze een mooie toekomst te wachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland