3VOOR12/Friesland tipt: week 7 3VOOR12/Friesland tipt: week 7

Veel liefde in Romein, New Yorkse Americana in Bakkeveen en Paulusma in Asteriks

, Wilbert Elting

3VOOR12/Friesland tipt: week 7

Veel liefde in Romein, New Yorkse Americana in Bakkeveen en Paulusma in Asteriks

Wilbert Elting ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Wilbert Elting.


Concertdating: Veel liefde in Romein tijdens Valentijn!

(Zaterdag 14 februari, 20.00 uur, Poppodium Romein
)
Veel mensen mogen graag zeggen dat ze niet aan Valentijn doen omdat het een commerciële uitvinding is van de kaartenmakers en bloemisten. Dat zal ongetwijfeld waar zijn, maar met de liefde vieren is niet zo heel veel mis. Natuurlijk moet je dan wel iemand hebben om het mee te vieren. Dat je dan een beetje dezelfde interesses hebt, is wel fijn. Wie een verkering wil vinden die ook van muziek houdt, moet zaterdag in Romein zijn. Daar doen ze aan concertdating. Bij binnenkomst krijg je een sticker. Een groene als je wel in bent voor een flirt, een rode als je al bezet bent of een roze als je eens wat anders wil proberen. Stickers combineren mag ook. Tussen de broeierige blikken door kan je luisteren naar Icky Pack, The Sketchers en Nothing. Wat er aan die drie bands romantisch is, zou ik niet weten. Maar een tip: het meisje dat losgaat op Icky Pack. Daar zou ik voor gaan.


Diana Jones, Muziekpodium Bakkeveen

(Vrijdag 13 februari 20.30 uur, De Slotplaats, Bakkeveen
)
Ik ben een sucker voor Americana. En Americana kan je in Friesland vreemd genoeg bijna alleen op landgoederen horen. In Stania State in Oentsjerk houden ze regelmatig 'Folk in de Wâlden'-sessies en ook bij De Slotplaats in Bakkeveen kan je vaak terecht voor het beste uit de Amerikaanse traditie. In Bakkeveen staat vrijdag Diana Jones. Een vrouw met een bijzonder verhaal. Als geadopteerd kind groeide ze op in New York tussen muziek van Prince en Michael Jackson maar ze ontdekte al vroeg dat ze zelf veel meer hield van country en folk. Toen ze op haar drieëntwintigste op zoek ging naar haar biologische ouders, bleek waar die liefde vandaan kwam. Haar ouders waren een stel 'hillbillies' uit Tennessee. Vanaf dat moment bracht ze veel tijd door met haar opa en diens platencollectie en maakte zich de muziek eigen die vanaf haar geboorte in haar bloed zat. Die muziek is behoorlijk donker en kaal. Zwaar op de hand ook wel, maar vol met mooie verhalen.


Paulusma en
Chasing Rainbows
(Vrijdag 13 februari, 20.00 uur. Podium Asteriks, Leeuwarden)

Daryll-Ann
viel vorig jaar nogal tegen op Welcome to the Village. Maar laat dat geen reden zijn om vrijdagavond niet een bezoekje te brengen aan frontman Jelle Paulusma die met zijn soloproject Paulusma in Asteriks staat. Want waar het bij Daryll-Ann aan ontbrak, bezieling, dat krijg je bij Paulusma driedubbel terug. In 2011 stond hij ook al eens in Asteriks en toen was het werkelijk prachtig. Destijds speelde hij nog van die typische 'Excelsior-rock' die heel erg klinkt als Britpop en toch ontzettend Nederlands is. Tegenwoordig ramt hij wat harder op de gitaren. Ook geen straf natuurlijk.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland