3VOOR12/Friesland tipt: week 6 3VOOR12/Friesland tipt: week 6

Vers talent, aanstekelijke jazz en desertrock rechstreeks uit de woestijn

, Jan Paulus van der Meulen

3VOOR12/Friesland tipt: week 6

Vers talent, aanstekelijke jazz en desertrock rechstreeks uit de woestijn

Jan Paulus van der Meulen ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Jan Paulus van der Meulen.

VERS! Festival - Sneek

Zaterdag 7 februari, 19.00 uur, Poppodium Het Bolwerk en Kunstencentrum Atrium

Het festivalseizoen begint weer! Of kun je tegenwoordig stellen dat het gewoon niet eindigt? Op 7 februari gaan ze in Sneek in ieder geval los, met de derde editie van VERS! De naam verklapt al een heleboel, veel fonkelnieuwe bandjes krijg je voorgeschoteld op dit festival. Ga bijvoorbeeld dansen bij Yakumo Orchestra. Een samenwerking die begon op Freeze Festival maar die zó succesvol bleek, dat Chris Mulder en Atser Damsma het project hebben doorgezet. Het collectief brengt een unieke mix van dance, Afrikaanse muziek en klassieke instrumenten. Ook kun je swingen op de energieke jazz van BRUUT!, skanken op authentieke ska en reggae met Rude Rich and the High Notes, grooven op de funky soul en jazz van The Funky Five. Of je checkt gewoon een (of meer) van de bijna twintig andere bands.

New Cool Collective - Leeuwarden

Zaterdag 7 februari, 20.00 uur, Poppodium Romein

Iets minder ‘vers’, maar zeker niet minder cool zijn de heren van New Cool Collective. Waarschijnlijk weet je wel wie het zijn, want de band timmert al meer dan 20 jaar aan de weg met hun aanstekelijke jazzmuziek. Ze speelden onder andere op Lowlands, Roskilde en toerden door Japan, Afrika en Canada. Mocht er nog geen belletje gaan rinkelen, dan ken je NCC misschien van hun samenwerking met Typhoon. Drie dagen in de studio met Typhoon leverde het album Chocolade op, het resultaat was een fris en succesvol album die de werelden van jazz, soul en hip-hop op een unieke manier combineerden. Ook namen ze vorig jaar een album op met Guus Meeuwis, waarbij ze Nederlandse klassiekers in een bigband jasje staken. Laatste wapenfeit van NCC is het album Electric Monkey Sessions en dat is best tof. Bewijs? Ja hoor, zaterdag 7 februari staan ze in Poppodium Romein.

Yawning Man & Fatso Jetson - Drachten

Zondag 8 februari, 19.00 uur, Poppodium Iduna

Begonnen in de woestijn, een setje meegekregen van het legendarische Kyuss, en uiteindelijk de wereld veroverd met hun desertrock. Het is het verhaal van Yawning Man. Zondag slaan ze het woestijnzand van zich af en staan ze op de planken van Iduna. In 2013 brachten ze samen met Fatso Jetson de EP Yawning Man & Fatso Jetson Split uit. Fatso Jetson bestaat uit twee ex-leden van Yawning Man. De band staat, samen met Yawning Man, aan de wieg van de legendarische Generator Sessions; de bekende stonerrock feesten in de woestijn van Californië. Op voorhand al een geslaagde avond dus in Iduna.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland