#DOA15: The Gentle Storm niet bepaald rustig #DOA15: The Gentle Storm niet bepaald rustig

Zeventiende eeuws verhaal in twintigste eeuws jasje

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Bouke Stienstra

#DOA15: The Gentle Storm niet bepaald rustig

Zeventiende eeuws verhaal in twintigste eeuws jasje

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Bouke Stienstra ,

The Gentle Storm​ is een nieuw project van multitalent Arjen Lucassen (Ayreon) en Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering). De twee werken regelmatig samen, maar streven altijd naar meer. Live staat Anneke op het podium zonder Arjen, zo ook bij Dokk'em Open Air​. Maar gelukkig heeft ze wel een stevige back-up van Nederlandse bodem.

HET CONCERT:
The Gentle Storm, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, 19 juni 2015
 
DE ACT:
In maart van dit jaar brengt The Gentle Storm een dubbelalbum The Diary uit en omvat tweemaal dezelfde nummers. Het album is speciaal opgedeeld in twee versies om de ‘gentle’ kant en de ‘storm’ kant van de muziek tot hun recht te laten komen. Het album vertelt het emotionele verhaal van de zeventiende eeuws geliefden Joseph Warwijck en Susanna Vermeer. Wanneer hij op reis gaat voor twee jaar en ze afscheid moeten nemen houden ze contact door brieven te schrijven. De brieven zijn de basis voor de tekst van de nummers, die Anneke van Giersbergen subtiel verwoordt.
 
HET NUMMER:
Als tweede nummer speelt de band Heart of Amsterdam wat een groot deel van het publiek kent. De videoclip die de band hierbij gemaakt heeft is nogal opmerkelijk, maar zeer goed passend bij het zeventiende eeuws verhaal. Maar ook Brightest Light komt eveneens goed aan bij de mensen. 

HET MOMENT:

De band speelt in zijn geheel een goede set, er is niet één moment dat er boven uitspringt. Anneke staat goed in contact met het publiek en vraagt ook of iedereen zich warm heeft aangekleed. “Wij niet, maar we worden wel warm van de muziek en de liefde.” 


OOK OPMERKELIJK:
Ondanks het regenachtige weer heeft Anneke erg last van hooikoorts, waardoor ze naar haar eigen mening op Alice Cooper lijkt. 

HET PUBLIEK:
Er wordt wat matig gereageerd, op een aantal fans na. Tegen het einde van de show zijn er echter wel meer mensen om! Op het laatste nummer wordt dan ook enthousiast meebewogen door een grotere groep. Zoals wel vaker bij de wat meer melodieuze metal met vrouwenzang, zijn er veel die het geen echte metal vinden. Dat publiek is op zo’n dag vooral op zoek naar grunts en blastbeats. Gelukkig is er op Dokk’em Open Air voor ieder wat wils.
 
HET OORDEEL:

De band speelt strak, goed samen en ze voelen het publiek bijzonder goed aan. De muzikanten geven allemaal de show van hun leven weg, waardoor ze er een aantal nieuwe fans bij hebben gewonnen. Het publiek blijft na het optreden achter op het veld, benieuwd naar het volgende project dat gaat volgen.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland