#DOA15: Powerwolf, de weerwolven uit Duitsland #DOA15: Powerwolf, de weerwolven uit Duitsland

Publiek en band zijn bezeten door metal

, Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Bouke Stienstra

#DOA15: Powerwolf, de weerwolven uit Duitsland

Publiek en band zijn bezeten door metal

Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Bouke Stienstra ,

Al voordat de band gaat spelen op Dokk’em Open Air, zijn er al geschminkte fans gespot op het festival. Deze staan ook ‘s middags vooraan bij de hekken van het podium waar de band Powerwolf op gaat treden. Bij de soundcheck wordt het decor ook klaargezet en hierdoor weet men eigenlijk al dat je bekeerd gaat worden tot en door de metal.

HET CONCERT:
Powerwolf, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, 20 juni 2015

DE ACT:
Deze powermetal band uit Duitsland is één van de headliners op de zaterdag van Dokk’em Open Air. De band is opgericht in 2003 door broers en gitaristen Charles en Matthew Greywolf. De mannen van Powerwolf zijn geïnspireerd door Roemeense weerwolf- en vampierverhalen en zijn geschminkt in het thema van skeletten. Inmiddels hebben ze zes cd’s uitgebracht, de meest recente is Preachers Of The Night uit 2013.

HET NUMMER:
Hoe interessant het nummer Lupus Dei al is op het album, het live meemaken is nog veel indrukwekkender. Het lijkt wel een opera, wat ook niet gek is aangezien zanger Attila Dorn klassieke opera heeft gestudeerd. De zanger zingt met een cape om mysterieus het intro van het nummer en de organist Falk Maria Schleger gaat met zijn ogen dicht helemaal in de muziek op.

HET MOMENT:
Op een gegeven moment krijgt zanger Attila een cape om en schreeuwt met een Duits accent: “Zijn jullie bezeten?!” Het hele publiek juicht. “Zijn jullie bezeten door metal?!” schreeuwt hij nog eens. Het publiek juicht en schreeuwt nog harder terwijl de bandleden beginnen te lachen en verder spelen. Dit is toch wel een mooi moment voor het keiharde metalfestival.

OOK OPMERKELIJK:
Eigenlijk was het hele optreden van Powerwolf opmerkelijk door het uiterlijk van de mannen en het grootse, indrukwekkende decor. De gezichtsuitdrukkingen van alle bandleden zijn fenomenaal en het lijkt net alsof hun hele perfomance een set is van een film.

HET PUBLIEK:
De interactie met het publiek is helemaal top. Zanger Atilla Dorn vraagt of er een scheiding kan komen in het publiek, “Just like Mozes”. De ene helft van het publiek is van organist Falk Maria Schlegel en de andere helft is van de zanger zelf. De bedoeling hiervan is het voorbereiden van het publiek op het nummer Werewolves of Armania waar “HOE… HA” wordt geschreeuwd. Zo rennen organist en zanger over het podium om de linker- en de rechterhelft van het publiek dit te laten meeschreeuwen.

HET OORDEEL:
Het is ongelooflijk hoe indrukwekkend de show is van Powerwolf, hoe vriendelijk ze met het publiek omgaan en hoe goed en strak de mannen spelen. Ook is de interactie tussen de bandleden erg vrolijk, af en toe gaan ze bij elkaar staan of praten ze met elkaar en met het publiek. Dit is een band die men een keer live gezien moet hebben.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland