#DOA15: Masterplan In Beeld #DOA15: Masterplan In Beeld

“Zijn jullie er klaar voor?”

, Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA15: Masterplan In Beeld

“Zijn jullie er klaar voor?”

Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra ,

De vijfmans powermetalband Masterplan uit Duitsland speelt dit jaar op Dokk’em Open Air.
De band is in 2001 opgericht door ex-bandleden van Helloween, namelijk Uli Kusch en Roland Grapow. Ze begonnen Masterplan als een zijproject tijdens Halloween, waarna ze kort daarop uit de band gezet werden. Masterplan brengt in totaal vijf albums uit, waarvan de laatste Novum Initium in 2013. Tijdens Dokk’em weten ze het publiek rond theetijd prima te vermaken.

Masterplan, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, 20 juni 2015
Het is midden op de zonnige middag tijdens Dokk’em Open Air wanneer de band Masterplan verschijnt op het podium. Zonder enige poespas beginnen ze gelijk met spelen en het publiek lijkt nog niet vol energie te zitten. Na het eerste nummer besluit de frontman te gaan kletsen met het publiek om ze wat wakker te krijgen. Na een paar keer: “ARE YOU READY?!”, lijkt het publiek er zeker klaar voor te zijn.
Bij het redelijk bekende nummer Heroes, met die heerlijk dreunende bas en scheurende gitaren, wordt er dan ook uit volle borst meegezongen door de aanwezigen voor het hoofdpodium. 

Op een gegeven moment prutst de Altzi aan zijn oortje en vraagt aan het publiek of ze hem kunnen horen. Als antwoord krijgt hij geschreeuw en ja-geroep terug. “Hmm, I can’t hear myself”, mompelt hij. Desalniettemin gaat de band toch door met het volgende nummer Crimson Rider. Na dit nummer is het technisch mankement aangaande de oortjes gelukkig opgelost.
 

Bij de laatste nummers van de set Spirit Never Dies en Soulburn, is het publiek heerlijk aan het meedoen terwijl frontman Altzi vol bewondering naar hen staat te kijken en af en toe een slok van zijn biertje neemt. Na het voorstellen van de bandleden volgt nog een explosief einde van het optreden, waarbij een vol veld metalheads enthousiast uit hun dak gaan.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland