#DOA15: Publiek gaat los op Legion Of The Damned #DOA15: Publiek gaat los op Legion Of The Damned

Crowdsurfen populair tijdens de show

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel

#DOA15: Publiek gaat los op Legion Of The Damned

Crowdsurfen populair tijdens de show

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Femme von Steel ,

De heren van Legion Of The Damned zijn al jaren onderweg met hun death/trashmetal. Al in de begin jaren negentig staan ze op de planken onder de noemer Occult, maar veranderen de bandnaam in 2005 naar Legion Of The Damned. Eindelijk mogen ze hun goede livereputatie waarmaken op Dokk'em Open Air. En hoe! Graspollen vliegen om de oren, moshpits draaien als draaikolken over het veld en men kan er geen genoeg van krijgen.

HET CONCERT:
Legion Of The Damned, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 20 juni 2015

DE ACT:
Al meer dan tien jaar timmert Legion Of The Damned aan de weg met hun death/thrash metal. De heren maken daarvoor ook al meer dan tien jaar muziek, onder de noemer Occult. De Limburgers hebben inmiddels zeven wapenfeiten, waaronder de re-recording het laatste Occult album 'Elegy For The Weak', nu genaamd 'Feel The Blade'. Na wat kritiek op het in 2011 uitgebrachte Descent Into Chaos komt Legion of the Damned met Ravenous Plague. Dit album wordt gelukkig wel weer heel goed ontvangen. Live heeft Legion Of The Damned een goede reputatie. Ze hebben op grote metalfestivals mogen spelen en zijn vorig jaar op tour geweest met Sepultura, die je trouwens deze zomer op Into The Grave kunt bewonderen.
 
HET NUMMER:
Er is maar één nummer die de band altijd gebruikt als afsluiter en dat is met een reden; het omvat alles wat de heren van Legion Of The Damned spelen, met een harde kern. Het nummer Legion Of The Damned is het eerste nummer dat je van ze tegenkomt op debuutalbum Malevolent Rapture. De invloeden van idolen Kreator zijn in dit nummer goed te horen. “Legion…… of the damned!”, schalt er over het terrein wanneer de fans meebrullen op dit nummer dat over oorlog gaat.
 
HET MOMENT:
Het is volgend jaar alweer tien jaar geleden dat Malevolent Rapture uitkwam en daarom wil de band graag Death’s Head March spelen en daar zegt het publiek natuurlijk geen nee tegen. Ze hebben deze plaat gere-released in herinnering aan ex-bassist Twan Fleuren die in 2011 zichzelf van het leven beroofd. Op Malevolent Rapture, In Memory Of. staan vier bonus tracks van het Rage To Revenge album van Occult, een remix van het nummer Malevolent Rapture en er zit een bonus DVD bij. 
 
OOK OPMERKELIJK:
De heren van Legion Of The Damned staan altijd strak in uniform op het podium, samen met de hypnotiserende lichtshow heb je naast het luisteren van de muziek ook nog wat om te zien. 
 


HET PUBLIEK: 

Hoewel de zon weg is op deze toch wel hele mooie dag, lijkt het publiek er alleen maar zin in te hebben. Bij het tweede nummer komt de moshpit al wat op gang en later tijdens het optreden van de Limburgersis deze uitgegroeid tot een behoorlijke omvang. Ook het crowdsurfen doet het goed, ze blijven maar komen. Er is zelfs een heuse soort van stage-dive!

HET OORDEEL:

Serieuze metal, dat kunnen ze wel die mannen van Legion Of The Damned. Het publiek neemt het ook allemaal heel serieus, maar dan met een lach op het gezicht en een vuist (of duivelshoorntjes) in de lucht. Ook deze band weet een groot deel van het metalpubliek te vermaken, ze hebben hun reputatie meer dan waar gemaakt. Met nog geen nieuw geplande concerten in het verschiet, kunnen we hoopvol op een nieuw album wachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland