#DOA15: Kataklysm kan wel tegen een stootje #DOA15: Kataklysm kan wel tegen een stootje

Keihard spelen beste medicijn tegen jetlag

, Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA15: Kataklysm kan wel tegen een stootje

Keihard spelen beste medicijn tegen jetlag

Tekst: Elsalie Dekker | Foto's: Minze Dijkstra ,

Met een nieuw album in het verschiet staat Kataklysm opnieuw voor het Friese metalpubliek. De eerste single Thy Serpents Tongue is nu al te beluisteren en belooft veel goeds voor het twaalfde studio album Of Ghosts And Gods, dat 31 juli uitgebracht wordt. Het optreden wordt na een hectische reis wegens een logistieke omstandigheden geruild met Biohazard. Voor beide bands blijkt het geen consequenties te hebben qua animo en waardering na afloop van de optredens.

HET CONCERT:
Kataklysm, Dokk’em Open Air 2015, Large Rockhand Stage, 19 juni 2015

DE ACT:
De Canadese extreme metal doet het goed op bijna elk continent. Kataklysm bezoekt zelfs Zuid-Afrika tijdens hun afgelopen tour. Ze hebben datzelfde jaar de ‘Metalband of the Year’ Award gewonnen op de Indie Awards en slepen eveneens ‘Best metal/hard album of the Year’ in de wacht op de Juno Awards. De druk voor het volgende album ligt dus hoog. Met het optreden op Dokk’em Open Air krijgt het publiek alvast een voorproefje van het album Of Ghost And Gods dat eind van de volgende maand uitkomt.

HET NUMMER:
Het nummer Crippled and Broken mag niet ontbreken bij een show van Kataklysm want het zal altijd een publieksfavoriet blijven. Daar sluit de band dan ook mee af, om net nog even die laatste kick te geven aan het publiek. Maar ook Like Animals en Fire, van hun album Waiting For The End To Come brengen een hoop positieve reacties vanuit het publiek teweeg.
 
HET MOMENT:
“Are you here?”, vraagt frontman Maurizio Iacono tussen alle nummers door. Terwijl de band tijdens Push The Venom warm gespeeld is, brult het publiek met As I Slither al heerlijk mee. 
 
OOK OPMERKELIJK:

Halverwege de rit richting Amsterdam Schiphol krijgt de vrijwilliger die de mannen moet ophalen, te horen dat hij de afslag richting Brussel moet nemen. Er is iets misgegaan onderweg en de band en crew belanden niet in Nederland, maar België. De Canadezen (en de organisatie) zijn daarom ontzettend blij dat Biohazard wil ruilen, zodat ze zelf bijna hun volledige show neer kunnen zetten. Ze weten niet hoe laat het is of welke dag het is, alleen dat ze er flink veel zin in hebben. De gitarist en bassist staan dan ook al van begin af aan de jetleg uit het hoofd te headbangen tijdens de set.  


HET PUBLIEK:
Tijdens het eerste nummer To Reign Again, gooit het publiek op verzoek van Maurizio Iacono vol overgave de vuisten de lucht in. Dat het publiek er zin in heeft is ook wel te merken aan het zweet wat van de moshende metalheads afdruipt. De nieuwe single Thy Serpents Tongue spreekt het publiek ook aan, echte fans staan zelfs mee te zingen!
 
HET OORDEEL:

Het heeft wat voeten in aarde om de band richting Dokkum te krijgen. Mede door de flexibele houding van vrijwilligers en de collega’s van Biohazard staan de heren van Kataklysm uiteindelijk zeer overtuigend te spelen. De regen en enkele technische mankementen worden al snel vergeten en vergeven door de grote groep fans en liefhebbers vooraan. In februari komt de band opnieuw naar Nederland, Tilburg om precies te zijn en het publiek wordt van harte uitgenodigd langs te komen om met hetzelfde enthousiasme te komen feesten. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland