#DOA15: Iron Reagan In Beeld #DOA15: Iron Reagan In Beeld

Eerste optreden in Nederland daverend succes

, Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA15: Iron Reagan In Beeld

Eerste optreden in Nederland daverend succes

Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra ,

De vijfkoppige hardcore/punk/trash metalband Iron Reagan uit Richmond (VS) speelt dit jaar voor het eerst op in Nederland, en wel op Dokk’em Open Air. In 2013 kwam (pas) hun eerste album Worse Than Dead uit, gevolgd door de twee albums Spoiled Identity en The Tyranny Of Will in 2014. Waar de nummers van het eerste album gemiddeld anderhalve minuut (of korter) duren, zijn deze op de volgende albums niet meer dan dertig seconden. Het optreden op Dokk’em Open Air blijkt meteen een daverend succes en wordt een hoogtepunt van de dag.

Iron Reagan, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, 20 juni 2015
Ook al is het de eerste keer voor Iron Reagan dat ze op een Nederlands podium staan, ze maken er nu al een groot en ruig feest van. Als de stoere, woeste mannen met lang bruin haar (behalve de drummer) opkomen, is het meteen headbangen geblazen.
Ze trappen af met het nummer I Won’t Go en gelijk schreeuwt iedereen mee en ontstaan er moshpits waar het er hard aan toe gaat. Tussen het harde gestamp en geschreeuw door maakt niet alleen zanger Tony Foresta, maar ook drummer Ryan Parisch enthousiast een praatje met het publiek. Zo wordt er na het derde nummer verteld dat er nog 25 nummers worden gespeeld.
 
Plotseling worden er zes nummers kei-, maar dan ook keihard, achtereenvolgens gespeeld. Ze duren niet langer dan een minuut en het is een aan een schakeling van scheurend gitaarspel en lekkere harde beats.
De band doet nog een cover van Cannabis Corpse voor de ‘echte metalhead’ benoemd frontman Foresta, en er wordt volop meegeschreeuwd en gestampt door het publiek. 

Bij één van de laatste nummers Eat, Shit and Live wil de frontman dat er nog ‘One last circlepit’ komt en dit gebeurt dan ook meteen, nog harder dan ervoor. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland