#DOA15: God Dethroned speelt gestroomlijnde set #DOA15: God Dethroned speelt gestroomlijnde set

Publiek houdt zich mild tijdens strakke blackmetal set

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Bouke Stienstra

#DOA15: God Dethroned speelt gestroomlijnde set

Publiek houdt zich mild tijdens strakke blackmetal set

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Bouke Stienstra ,

Het is al vrij donker wanneer God Dethroned het hoofdpodium van Dokk’em Open Air betreedt. Hierdoor valt het werk van de mensen van het licht goed op, en zorgt al direct dat de aandacht van het publiek naar het podium wordt getrokken. God Dethroned speelt dit jaar maar een show en dat is vanavond hier in Dokkum. De legendarische Drentse act staat als sinds 1990 garant voor keiharde kwalitatief sterke blackmetal, en is na een stop van een aantal jaar weer terug.

HET CONCERT:
God Dethroned, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, zaterdag 20 juni 2015
 
DE ACT:
De Drentse formatie God Dethroned wordt in 1990 opgericht door zanger Henri Sattler, en twee jaar later verschijnt het debuutalbum Christhunt. Na wat strubbelingen met platenmaatschappijen gaat de act verder onder de naam Ministry of Terror en verschijnt het album Fall of Life in 1994. Na een Europese tour verlaat hij de band om vervolgens God Dethroned weer nieuw leven in te blazen. In het jaar 2012 besluit de band er mee te stoppen, maar nu zijn ze terug en geven ze in 2015 maar één optreden, en dat is vanavond. De band heeft op grote festivals gestaan zoals Dynamo Open Air, Graspop en Summer Breeze. De stijl van de band is extreme black/trashmetal maar met nog genoeg melodie en lekkere riffs om de luisteraar mee te vermaken. 
 
HET NUMMER:
De mannen van God Dethroned spelen een erg strakke set, en bewijzen wederom garant te staan voor kwaliteit, Echte uitschieters qua nummers zijn er niet, alle nummer zijn constant. Toch zorgt het nummer The Grand Grimoire dat het publiek iets meer naar voren wordt gezogen.
HET MOMENT:
Wanneer de lichtshow echt losgaat, lijkt het publiek wat gedurende de hele set wat mild is toch iets meer mee te gaan met de muziek, de mensen van het licht leveren vanavond in ieder geval goed werk af en complementeren het spel van de band. 
 
OOK OPMERKELIJK:

Het hele veld staat vol tijdens het optreden van de Drentse act, maar het lijkt alsof veel mensen een stuk beleving missen, de energie die de band geeft wordt niet echt overgedragen waardoor er ook weinig beweging te zien is op het veld. 


HET PUBLIEK:
Zoals eerder genoemd is het publiek tijdens het optreden redelijk mild, en lijkt niet echt overtuigd van de set van God Dethroned. Dit ligt in ieder geval niet helemaal aan de band, die enorm strak staat te spelen en veel variatie aan invloeden laat horen. De reden dat het niet echt los gaat kan ook te maken hebben met de act die hierna komt. Mensen willen alvast een goede plek hebben tijdens headliner My Dying Bride en zijn daarom weinig uitbundig.
 
HET OORDEEL:

God Dethroned laat zien dat ze garant staan voor kwaliteit binnen het genre blackmetal, er is genoeg afwisseling door de lekker gitaarriffs en drummer Michiel van der Plicht staat een partij strak te huffen, bijna alleen maar met dubbele bas. Maar de energie bereikt het publiek dus niet. Dit komt voornamelijk omdat elk nummer op elkaar lijkt en dat na een aantal nummers het trucje wel duidelijk is. Fans zijn in ieder geval niet teleurgesteld maar kijken wel uit naar nieuw materiaal. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland