#DOA15: Biohazard maakt rol als headliner volledig waar #DOA15: Biohazard maakt rol als headliner volledig waar

Ruig, hard en vol energie

, Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Froukje Venema

#DOA15: Biohazard maakt rol als headliner volledig waar

Ruig, hard en vol energie

Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Froukje Venema ,

Biohazard, een band uit Brooklyn (VS), staat op Dokk’em Open Air als één van de headliners op de eerste avond en nog wel anderhalf uur eerder dan dat ze eigenlijk zouden spelen. De mannen maken harde metal/hardcore met een vleugje punk en hiphop plus een New York attitude. Ze staan bekend om hun energie op het podium en de moshpits, die er ook weer meerdere keren op dit metalfestival zullen gaan komen.

HET CONCERT:
Biohazard, Dokk’em Open Air 2015, Rockhand Stage, 20 juni 2015
 

DE ACT:
De mannen van Biohazard hebben al 10 albums op hun naam staan. In 2012 is de laatste uitgekomen: Reborn in Defiance. Deze band is in 1987 opgericht en nota bene één van de eerste bands die het genre heavy metal voortbrengt met invloeden van punk en hiphop. Bekende nummers zijn Urban Discipline, Punishment en Tales From The Hard Side. Er zijn verschillende bandleden geweest door de jaren heen, maar sinds begin 2012 is de oud-gitarist van de band Scott Roberts er bijgevoegd, nu als bassist en zanger. Bobby Hambel is de enige die in de originele formatie zat van de band.
 

HET NUMMER:
Bij het bekende nummer Punishment gaat het publiek he-le-maal los. Natuurlijk waren er al moshpits gaande, dit hoort niet te ontbreken. Maar bij dit heerlijke nummer ontstaat er een keiharde pit waar de mensen vooraan hard tegen elkaar aan beuken en met bier gooien. De mensen die niet in de moshpit mee gaan, schreeuwen gelukkig ook gewoon alles mee.

HET MOMENT:
Zanger Billy Graziadei gaat op een gegeven moment het publiek in en op de hekken voor het podium staan. Al die metalheads worden overenthousiast en gaan nog harder en meer schreeuwen, springen en bier drinken dan dat ze al deden.

OOK OPMERKELIJK:
De band heeft vanaf 1990 zes verschillende platenmaatschappijen versleten en zanger Billy Graziadei heeft zelfs even in een andere band gezeten: Suicide City.

HET PUBLIEK:
Bijna het hele optreden ontstaan er redelijke grote moshpits en er wordt grof geduwd. Het is ook redelijk druk, drukker dan bij de andere optredens, en vooral bij de nummers Urban Discipline en Punishment word er flink mee gezongen en geschreeuwd. Eigenlijk gebeurt er van alles wat op een metalfestival hoort. Als zanger Billy bij een van de laatste nummer vraagt om een heel grote moshpit, duurt het niet lang voordat deze ontstaat.

HET OORDEEL:
Biohazard is natuurlijk één van de headliners van Dokk’em Open Air, maar dit hebben de mannen ook behoorlijk goed waargemaakt. Het is een waar en ruig feest om naar te kijken, te luisteren maar ook om mee te doen in de bekende en grote moshpits. Ze spelen goed, strak en hard, wat natuurlijk een mooi recept is voor het Friese metalfestival Dokk’em Open Air.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland