#DOA15: Baldrs Draumar In Beeld #DOA15: Baldrs Draumar In Beeld

Vikingen uit Friesland zorgen voor een spetterend optreden

, Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra

#DOA15: Baldrs Draumar In Beeld

Vikingen uit Friesland zorgen voor een spetterend optreden

Tekst: Joyce de Bree | Foto's: Minze Dijkstra ,

De Friese band Baldrs Draumar komt met het nieuwe album 'Aldgillissoan' naar Dokk’em Open Air en mogen de zaterdag openen. De naam, Baldrs Draumar, komt uit de Noordse mythologie en betekent ‘droom van Baldr’, die de zoon is van Odin. Veel van de nummers van de band gaan over de Friese koning Rêdbâd, dus eigenlijk is het best logisch dat Baldrs Draumar op dit Friese metalfestival speelt.

Baldrs Draumar, Dokk’em Open Air, Large Rockhand Stage, 20 juni 2015
Het optreden van Baldrs Draumar begint met een hoop rook waardoor er meteen een mysterieuze sfeer ontstaat. Als de rook vervaagt, komen de Friese Vikingen tevoorschijn. De mannen bijten het spits af op de tweede dag van Dokk’em Open Air. Het is nu al drukker dan de vrijdag rond dit tijdstip, terwijl het nog maar begin van de middag is. De heren zijn met bloed besmeerd en lijken veel zin in het optreden te hebben. De zanger en gitarist zijn meteen al flink aan het headbangen en ook de echte fans vooraan doen mee. 

Naast het grunten en de donkere klanken, klinken er ook folkmelodieën tussendoor. De zanger laat ook even horen dat zingen hem ook goed af gaat, naast het grunten. De drummer schreeuwt overigens ook heel enthousiast mee. De zon begint heerlijk te schijnen bij het nummer By Skym Yn It Tsjuster waardoor het nog weer wat drukker wordt op het veld voor de Large Rockhand Stage. Bij Wolvetiid schreeuwt het publiek samen met de zanger keihard: “RÊDBÂD, RÊDBÂD!” Deze Friese koning wordt zowel door publiek en band goed geëerd tijdens het optreden van Baldrs Draumar.

Baldrs Draumar hoort duidelijk thuis op Dokk’em Open Air, niet alleen omdat er in de Friese taal wordt geschreeuwd, gegrund en gezongen, maar ook omdat deze mannen één worden met het publiek en ongelooflijk strak spelen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland