3VOOR12/Friesland Tipt: week 51

Een nieuw initiatief in Franeker en death metal in Drachten

Tekst: Henk Rigter ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van redacteur Henk Rigter.

POPKOORN (Rockeditie)
(Vrijdag 18 december, 20.15 uur, Koornbeurs, Franeker)
Wat een uiterst sympathieke naam voor een feestje! Vier jongeren uit Franeker keken eens om zich heen en concludeerden dat er in die hele Elfstedenstad bar weinig te doen is op het gebied van live muziek. Nou, daar hebben ze een punt, natuurlijk. Dus organiseren ze zelf in totaal vier avonden muziek. Deze avond in de Koornbeurs staat in het teken van rock en lijkt een bijzonder leuk te worden met David And The Dutchmen, Money & The Man en Lookapony. Wil je gewoon een toffe tijd voor weinig geld, dan zit je hier goed. Vooral de rafelige garagerock van Lookapony is het aanhoren meer dan waard.
 

Into the Grave Presents: Arch Enemy
(Vrijdag 18 december, 19.00 uur, Iduna, Drachten

Als bovenstaande allemaal wat te soft voor je is en je liever luistert naar muziek die je moeder zou bestempelen als 'van de duivel', is hier de laatste tip. Poppodium Iduna begint zich een beetje te manifesteren als de voortrekker van death metal in Friesland en heeft zomaar de top-act Arch Enemy binnengehaald. Voor de minder ervaren muziekliefhebbers voelt het alsof je ongenadig voor je bek wordt geslagen met een gitaar en drumstel, maar voor de kenners is dit het betere melodieuze werk. Arch Enemy staat op menig festival geprogrammeerd als headliner en het optreden in Iduna is dan ook niks minder dan exclusief en bijzonder te noemen. Voorlopig is het ook hun laatste show op Nederlandse bodem, dus trek zwarte kleren aan, rij naar Drachten en feed your inner devil