3VOOR12/Friesland presenteert... Bird On The Wire en Soldier's Heart

Indiefolk/pop feestje in Poppodium Asteriks

Redactie ,

Een zeer geslaagde Club 3VOOR12/Friesland in Neushoorn is nog maar net achter de rug, of we kondigen vol trots ons volgende feestje aan. Deze organiseren we bij (en in nauwe samenwerking met) onze vrienden van Podium Asteriks. Op 26 februari 2016 presenteren wij Bird On The Wire en Soldier's Heart. Twee interessante, jonge bands uit Nederland en Vlaanderen, die muzikaal de nodige raakvlakken hebben.

Vier jaar na het ontstaan debuteerde Bird On The Wire debuteerde in het voorjaar van 2014 met het album Our Hands Meet on the Moon (en speelde de band op Explore The North). Een album vol met dromerige indiefolk/pop liedjes. Nog geen twee jaar later, op 22 januari van het nieuwe jaar komt er een nieuwe album van het Amsterdamse kwartet uit. De plaat Elephanta getiteld is opgenomen in Gent, met de Vlaamse producer Koen Gisen (bekend van zijn werk met An Pierlé en The Bony King of Nowhere). Van die plaat verscheen vorige week de single, met een alleraardigste video.

Het Vlaamse Soldier’s Heart speelde afgelopen zomer - op uitnodiging van dEUS - op Welcome to the Village. Terwijl enkele maanden daarvoor de Belgen al op Oerol speelden, ook toen op uitnodiging, en wel van Wende Snijders. Soldier’s Heart is dus een band die goed in de gaten wordt gehouden door haar collega artiesten en bands. Niet geheel onterecht overigens. Het Vlaamse vijftal werkt momenteel hard aan een volwaardige opvolger van de Soldier’s Heart EP. Grote kans dus dat we 26 februari overspoeld worden met nieuwe materiaal!