King Dude In Beeld King Dude In Beeld

Intieme duisternis daalt neer in Podium Romein

, Redactie | Foto's: Femme von Steel

King Dude In Beeld

Intieme duisternis daalt neer in Podium Romein

Redactie | Foto's: Femme von Steel ,

In een zeer intieme en persoonlijke setting geeft de Amerikaans TJ Cowgill onder de naam King Dude vanavond een soloshow in de voormalige kerk, Poppodium Romein. In bandverband vertoeft hij vooral in de death/black metal sferen (Teen Cthulu, Book of Black Earth). Als King Dude is het geheel aan duistere onderwerpen verpakt in americana, neo-folk, blues en country.

Het is een akoestische avond met veel kaarsen en whiskey in een intieme atmosferische setting. Het is een avond met veel interactie tussen het publiek en 'the King'. Eén persoon wordt door 'The Dude' omschreven als en 'walking set-list', aangezien hij veel nummers op noemt die the King bijna 'vergeten' is. 

Desalniettemin speelt hij veelal nummers die het publiek suggereert te spelen en menigeen zingt luidkeels mee. De sfeer is gemoedelijk doordat King Dude af en toe een grap maakt over zijn alcoholgebruik of over mensen die tijdens de avond niet stil zijn. Zijn remedie is dat deze personen beter ergens anders heen kunnen gaan. Er komen vele bekende nummers voorbij als Lucifer, Holy Land en Jesus in the Courtyard. Om de nummers op een symbolische wijze af te sluiten, neemt King Dude een grote slok van zijn Jack Daniel's. Een geslaagde vrijdagavond en een fijne manier om het weekend in te luiden.  
----
Gezien: King Dude
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 10 april 2015
Opkomst: Goed 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland