Eggbangers Ball in Beeld Eggbangers Ball in Beeld

Metalfestival goede tegenhanger van woonboulevards en caravanshows

, Foto's: Oscar Anjewierden

Eggbangers Ball in Beeld

Metalfestival goede tegenhanger van woonboulevards en caravanshows

Foto's: Oscar Anjewierden ,

Voor de tweede maal wordt op eerste paasdag het metalfestival Eggbangers Ball georganiseerd. De keurige zalen van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden worden op deze dag omgebouwd tot metalpodia. Bruut gitaargeweld verjaagt de paashaas en bier vervangt de chocolade eitjes. Tijdens Eggbangers Ball strijden in de Highway to Hell competitie vier bands om een plek als openingsact op Dokk'em Open Air en Into the Grave.

Het is een zonnige eerste paasdag, maar dat weerhoudt de gemiddelde metalliefhebber niet om vanaf een uur of twee in de middag richting De Harmonie te lopen. Daar staan een rits uiteenlopende metalacts geprogrammeerd als onderdeel van Eggbangers Ball.

Op het Dimebag Darrel podium wordt afscheid genomen van de hardrockers Vanderbuyst. Zij spelen vandaag het laatste optreden in Friesland alvorens de band op te doeken voor het einde van het jaar.

Wellicht de meest bizarre en paashaasverjagende act van de dag is het gezelschap Eat the Turnbuckle uit de V.S. Tot bloedens toe takelen de bandleden elkaar toe, waarbij geen attribuut wordt geschuwd om het gewenste effect te verkrijgen.

Tijdens het festival strijden de vier bands Cornered, Inssurection, Dead Man's Silhouette en Act of State in de Highway to Hell competitie. De winnaar mag de festivals Dokk'em Open Air en Into the Grave dit jaar openen. De harcoreband Cornered wordt uitgeroepen tot winnaar na het tellen van de stemmen van publiek en vakjury.

---
Gezien: Eggbangers Ball (incl. Highway to Hell Competitie)
Waar: Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden
Wanneer: Zondag 5 april 2015
Opkomst: Goed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland